Exploitatiekosten onderwijsgebouwen

Mercure Hotel Amersfoort Centre

Exploitatiekosten onderwijsgebouwen

Mercure Hotel Amersfoort Centre

WORKSHOP – Inzicht in exploitatiekosten belangrijker dan ooit!

shutterstock_534795541Onderwijshuisvesting is een actueel thema. Reductie van exploitatie- en onderhoudskosten, verduurzamen, energiebesparing of een ingrijpende renovatie zijn onderwerpen waar onderwijsinstellingen invulling aan dienen te geven. Inzicht in de exploitatiekosten van uw onderwijsgebouw is daarbij essentieel.

Om de exploitatie en de financiële sturing van schoolgebouwen te optimaliseren is het belangrijk dat u inzicht heeft in de opbouw van de exploitatiekosten en dat u weet hoe u aan de hand van kengetallen (exploitatiewijzer) en een juiste meerjaren onderhoudsplanning (MJOP) op het budget van het onderhoud kunt sturen.

Tijdens deze workshop krijgt u inzicht in alle gegevens die nodig zijn om de exploitatiekosten van schoolgebouwen beter te kunnen inschatten. U krijgt inzicht in de investeringscyclus en de impact die dit heeft op onderwijs gebouwen. Het verduurzamen en gezond maken van schoolgebouwen en energie beperkende maatregelen toepassen komt steeds vaker voor en heeft invloed op de exploitatie. Aan de hand van praktijkvoorbeelden wordt inzichtelijk gemaakt hoe u hierop kunt sturen.

Tijdens de workshop wordt gebruik gemaakt van de nieuwe Vastgoed Taxatiewijzer Exploitatiekosten Schoolgebouwen 2017. Op basis van de categorie en het type schoolgebouw kunnen de exploitatiekosten worden opgesplitst in bouwkundig, installaties en beschouwingsperiode.

Exploitatiekosten_Onderwijsgebouwen-305x645De opzet van deze workshop is tot stand gekomen in samenwerking met Dyade Huisvesting & Vastgoed (onderdeel FRIS) en Koëter Vastgoed Adviseurs.

Voor wie?
Deze workshop is bij uitstek geschikt voor bestuurders, vastgoedmanagers, facility managers, technisch managers, taxateurs en financiers van scholen en onderwijsgebouwen.

Datum en tijd
7 juni 2018 van 13.30 tot 17.00 uur

Investering
€ 325,= excl. BTW en inclusief studiematerialen, koffie, thee, lunch en netwerkborrel.

Collegakorting
Geven meerdere personen van één organisatie zich op voor deze workshop op dezelfde datum dan betaalt één deelnemer de volledige prijs en krijgt elke volgende deelnemer 20% korting.

Locatie
Mercure Hotel Amersfoort Centre, De Nieuwe Poort 20, 3812 PA Amersfoort. Deze locatie is goed met de auto en met het openbaar vervoer te bereiken.