Nieuw concept voor gestapelde woningen dankzij samenwerking

| Door IVVD aj

Trebbe_18-bedrijven-in-nieuw-concept-400x21431 augustus heeft Trebbe de samenwerkingsovereenkomsten met maar liefst zeventien co-makers ondertekend. De formalisering van de samenwerking vond plaats op het Trebbe HoogWonen project 108 appartementen Blokhoeve Nieuwegein. Trebbe werkt met deze co-makers samen voor alle projecten die gebaseerd zijn op het woonconcept HoogWonen.

Co-makership; kwaliteit, optimalisatie en efficiëntie
Het voornaamste doel van deze samenwerking is de kwaliteit van de gebouwen niet alleen te waarborgen, maar ook voortdurend te optimaliseren. Tegelijk is efficiënter werken een doel dat wordt nagestreefd. Met als resultaat een optimale prijs-kwaliteitverhouding. Het motto daarbij is: Bouwen met passie, wonen met plezier!

Stevige basis
HoogWonen is het concept voor gestapelde woningbouw en biedt in de basis een compleet appartementencomplex. Betaalbaarheid, flexibiliteit en kwaliteit gaan bij HoogWonen hand in hand. Trebbe startte in begin 2016 met de verdere uitontwikkeling van het concept. Inmiddels is HoogWonen volledig uitgewerkt in twee verschillende types; galerijontsluiting en centrale ontsluiting, inclusief verschillende afwerkingsniveaus en duurzaamheidsscenario’s. “Dat we anderhalf jaar nadat we zijn gestart met de uitontwikkeling van HoogWonen deze mijlpaal hebben behaald, stemt mij bijzonder trots”, vertelt Rob van der Jagt, directeur Trebbe West. “Ik ben ervan overtuigd dat we met deze zeventien zorgvuldig geselecteerde partijen een stevige basis voor HoogWonen hebben gelegd.”

De co-makers: “De meest duurzame vorm van samenwerking”
Na een intensieve periode van kennismaking, overleg en optimalisaties worden er zeventien co-makers toegevoegd aan Trebbe HoogWonen. IJB Groep, Van der Sluis Woningbouw bv, Certacon en Tuijps Groep zijn ook co-maker bij Trebbe BasisWonen, het concept voor grondgebonden woningbouw. Naast deze vier partijen voegt Trebbe nog dertien nieuwe partijen aan haar concept toe; Peutz, Pieters Bouwtechniek, Buro BOOT, Van den Pol Elektrotechniek, De Hoop Pekso, Vlassak Betonbedrijf, H. ten Brinke & Zn, Kumij, Rollecate, Schindler Liften, Mastum Daksystemen en Th. Wouters Totaalafbouw. Zij zien allemaal de voordelen van ketensamenwerking. Efficiëntie, hogere kwaliteit, continuïteit, een beter proces en een lagere kostprijs voor alle stakeholders. “Voor ons dit de meest duurzame vorm van samenwerking”, aldus Wilco ten Brinke, eigenaar HTB Constructie.