Open huis in het duurzame pand van Unica Oosterhout

| Door Duurzaamvastgoed

inicaGeïnteresseerden kunnen op vrijdag 26 september een kijkje nemen bij Unica in Oosterhout. In het kader van de Dutch Green Building Week worden die dag gratis rondleidingen gegeven door het gebouw van de allround technisch dienstverlener. Van 9.30 tot 12.00 uur zet Unica Oosterhout haar deuren uitsluitend open voor overheden. Tijdens het open huis van 15.00 tot 16.30 uur is iedereen welkom om de duurzame oplossingen in het pand van dichtbij te bekijken.

De Dutch Green Building Week is een jaarlijks initiatief van de Dutch Green Building Council (DGBC). Het thema van de week, die plaats heeft van 22 t/m 26 september 2014, is dit jaar Green Results.

Bewuste keuze
Bij de bouw van het pand van Unica Oosterhout in 2010 is bewust gekozen voor een scala aan duurzame installaties. De verlichting is daglichtafhankelijk en voorzien van energiezuinige LED-lampen. Verlichting en verwarming worden geregeld met aanwezigheidsdetectie. Alle sanitaire voorzieningen zijn waterbesparend en het gebouw heeft een WKO-installatie (warmte- en koudeopslag) die zorgt voor duurzame verwarming en koeling. Het dak bevat zonnepanelen en de ramen hebben speciaal duurzaam vierseizoenen glas. Bij de bouw is verder gebruikgemaakt van Unica’s Smart geprefabriceerde installatiedelen.

Duurzaam denken en doen
Ronald Toonen, directeur Unica Oosterhout: “De grootste uitdaging voor onze branche is het verduurzamen van bestaande gebouwen. Maar een gebouw is pas duurzaam als het ook duurzaam wordt gebruikt. Juist daarom willen we aandacht vragen voor de exploitatiefase van een gebouw en het plezier dat een gebruiker heeft van een duurzaam pand. Tijdens de rondleiding kan iedereen de installatietechniek van dichtbij bekijken en zien hoe dit gaat leiden tot een fantastisch duurzaam gebouw.”

Aanmelden
Meer informatie over de rondleiding bij Unica in Oosterhout is te vinden op www.unica.nl/dgbw. Hier kan iedereen die geïnteresseerd is zich ook kosteloos aanmelden.