12.000 zonnepanelen op gemeentedaken Rotterdam

| Door IVVD

zonnepanelenDe gemeente Rotterdam meldt in de tweede ronde van 2016 SDE+-subsidie toegekend te hebben gekregen. Het gaat om subsidie voor 12.000 extra zonnepanelen op het gemeentelijke vastgoed te liggen.

16 panden van de gemeente, waaronder zwembaden, worden voorzien van zonnepanelen. In 2016 zijn al 2.600 zonnepanelen geplaatst op 5 gemeentelijke panden. De overige panelen worden in het eerste kwartaal van 2017 geplaatst. Begin 2016 zijn ook ruim 900 panelen geplaatst op het Stadsarchief Rotterdam aan de Hofdijk.

Duurzaamheidswethouder Pex Langenberg: ‘De Zonnedakrevolutie krijgt steeds meer gestalte. Als gemeente hebben wij een belangrijke voorbeeldfunctie op het gebied van schone energie. Ik ben daarom heel blij met de toegekende subsidie voor nog eens 12.000 zonnepanelen die we gaan leggen op ons gemeentelijk vastgoed in Rotterdamse wijken. Zij dienen ook ter inspiratie voor Rotterdammers. Voor bewoners zijn er steeds meer mogelijkheden om stroom via zonne-energie op te wekken, ook als je geen eigen dak hebt.’