3.400 nul op de meterwoningen in wijken Sion en Parkrijk

| Door IVVD

RRog - Impressie Watervilla -20161222De gemeente Rijswijk is op 1 september 2016 een procedure gestart voor de gronduitgifte, ontwikkeling en realisatie van het woningbouwprogramma in deelplan 18 van Sion in RijswijkBuiten. Deelplan 18 is een van de laatste deelplannen in Sion, waarvoor een passend woningbouwprogramma ontwikkeld en gerealiseerd dient te worden.

Naar aanleiding van deze tender hebben diverse marktpartijen zich aangemeld voor deelname. Vanuit deze aanmeldingen zijn vervolgens drie partijen uitgenodigd om een ontwikkelplan uit te werken. Schouten is daarna als winnaar geselecteerd!

Het gepresenteerde ontwikkelplan past naadloos in de totale ontwikkeling van RijswijkBuiten. Met een zeer groene opzet en een grote diversiteit aan woningen krijgt RijswijkBuiten er een prachtige ontwikkeling bij. Daarbij worden alle woningen gerealiseerd als nul-op-de-meterwoningen waardoor de duurzaamheid ook hier wederom zeer hoog scoort. Schouten zal de komende periode gebruiken om het plan verder uit te werken. Naar verwachting zal dit project rond de zomer van dit jaar nog in verkoop gaan.

RijswijkBuiten
In de komende jaren verandert de zuidkant van Rijswijk compleet. Tussen 2013 en 2023 worden er circa 3.400 woningen gerealiseerd in Sion en Parkrijk. Inmiddels zijn al een tal van woningen ontwikkeld, verkocht en gerealiseerd. De eerste inwoners wonen al meer dan 2 jaar met veel plezier in hun nieuwe duurzame woning. RijswijkBuiten wordt een wijk die in het oog springt. Een wijk voor en van iedereen, maar bovenal een duurzame wijk. De woningen worden standaard met een EPC van 0,0 gerealiseerd. Daarnaast heeft RijswijkBuiten ook de eerste nul-op-de-meter woningen. Energiezuinig dus en dat ziet men terug in de energierekening. Maar ook duurzaam door de ruime opzet, voldoende parkeerplaatsen per woning, de groene omgeving en het water in het gebied.