36 sociale huurwoningen op voormalige ROC locatie

| Door IVVD

rijnhart-huurwoningen-roc-locatieRijnhart Wonen en Engelendaal Ontwikkeling BV (een samenwerking tussen Did Vastgoedontwikkeling en Vink Bouw) hebben maandag 26 juni 2017 een intentieovereenkomst getekend voor 36 sociale huurwoningen aan de ROC locatie. Naast Rijnhart Wonen heeft Amvest Investment Management op 1 juni 2017 een intentieverklaring getekend voor de afname van een woontoren met 104 vrije sector huurwoningen in het project Engelendaal in Leiderdorp. Hiermee is een belangrijke stap gezet in de herontwikkeling van de voormalige ROC locatie.

Transformatie van school naar woonwijk
De voormalige schoollocatie, centraal gelegen aan de Leidsedreef op de hoek van de Engelendaal en de Oude Spoordijk, wordt de komende jaren getransformeerd tot een nieuwe woonwijk. Galtjo van Zutphen van DID Vastgoedontwikkeling is tevreden met afwisselende aanbod van verschillende woningen: “Er komen 104 vrije sector-huurappartementen in een stijlvolle slanke toren van 70 meter hoog. Naast deze markante toren komt aan de andere zijde van de verhoogde daktuin het appartementengebouw met 36 sociale huurwoningen. Verderop in het plan komen 13 terraswoningen en 29 hof- en waterwoningen in de verkoop. Alle woningen en woongebouwen bevinden zich in een mooi ingerichte openbare ruimte met een centraal plantsoen. In totaal omvat het project 182 woningen waarvan het ontwerp door KAW architecten is gemaakt. Het wordt een ware metamorfose van het gebied.”

Grote vraag naar huurwoningen
Bernlef de Vries, adjunct-directeur van Vink Bouw hoopt dat de vergunningen snel verstrekt zullen worden. Wij zijn ons bewust van de vele zienswijzen vanuit de omgeving, maar er is heel veel vraag naar sociale huurwoningen en het aanbod van vrije sector huurwoning is in Leiderdorp zeer beperkt. Er wordt een enorme belangstelling verwacht voor alle woningtypen zoals recent bij het project in Verde Vista langs de A4 ook is gebleken “doordat de woningen meer dan 25x overtekend waren”, aldus De Vries.

Sociale huur
Voor de sociale huur gaat het om een appartementengebouw van vijf woonlagen in de huurklassen betaalbaar en middelduur. Er zijn 4 verschillende typen woningen waarvan er 4 tweekamerwoningen zijn en 32 driekamerwoningen. De grootte hiervan varieert van ca 57 m2 tot 74 m2 oppervlakte. De woningen op de verdiepingen zijn allemaal bereikbaar per lift en hebben allemaal een ruim balkon.

De woningen worden straks verhuurd aan kleine 1 en 2 persoonshuishoudens. Deze zijn geschikt voor zowel senioren als jongeren. Er is nog geen verdeling gemaakt welke categorie voor welke woning in aanmerking zal komen. Rijnhart Wonen gaat met de gemeente en huurdersorganisatie in overleg welke doelgroep het meest geschikt is voor de woningen. Rijnhart Wonen is van plan lokaal maatwerk toe te passen bij de toewijzing.