955 studio’s voor studenten en young professioals in verhuur in Amsterdam Zuidoost

| Door IVVD

Greystar, wereldwijd marktleider in huurwoningen, start vandaag met de online verhuur van 955 gemeubileerde studio’s voor studenten en young professionals in OurDomain Amsterdam South East. De studio’s liggen in East House, het eerste gebouw dat wordt opgeleverd van de in totaal 3 woongebouwen met in totaal ruim 1.500 studio’s en appartementen. De huur van de studio’s varieert van € 384,- tot € 828,- per maand (exclusief servicekosten).

De studio’s in East House hebben woonoppervlakten variërend van 20 m2 tot 33 m2 en worden gestoffeerd en gemeubileerd, voorzien van een moderne keuken en badkamer, opgeleverd. Het totale plan omvat drie woongebouwen – East House, North House en West House – met in totaal 1.559 appartementen. De compacte studio’s en twee- en driekamerappartementen liggen om de hoek van Station Holendrecht en zijn gericht op jonge stedelingen. Het unieke woon- en leefconcept biedt een moderne, grootstedelijke manier van wonen met voorzieningen die volledig zijn afgestemd op de behoeften en leefstijlen van de bewoners.

OurDomain Amsterdam South East
OurDomain Amsterdam South East wordt gebouwd rondom een groen stadspark van 18.000 m2 dat de drie gebouwen met elkaar verbindt en waar bewoners kunnen ontmoeten en ontspannen. Een gebied waar verstedelijking en ecologie hand-in-hand gaan. Bewoners kunnen daarnaast gebruikmaken van diverse gemeenschappelijke voorzieningen zoals een wasserette, music-, game- en cinema room, lounge, beveiligde fietsenstalling en gemeenschappelijke werk- en studieruimtes. De service desk en beveiliging zijn 24/7 bemand, via lockers in de ontvangsthal kunnen pakketten worden geleverd en/of opgehaald. In 2021 wordt aanvullend een gym en een ondergrondse parkeergarage opgeleverd met de mogelijkheid elektrische deelauto’s en elektrische fietsen te huren. Op de begane grond van East House komen tevens een Jumbo City supermarkt en een restaurant.

Amsterdam Zuidoost
OurDomain Amsterdam South East wordt gebouwd in het Amstel III-gebied in Amsterdam Zuidoost en maakt deel uit van de omvangrijke transformatie van de voormalige, verouderde monofunctionele kantoorlocatie naar een duurzame 24/7 woon- en werklocatie. In totaal 25% van de woningen is in de aanloop naar de verhuur met voorrang beschikbaar gesteld aan jonge starters uit Amsterdam Zuidoost, medewerkers van het Amsterdam UMC en mensen in sleutelberoepen. Hier hebben in totaal 162 personen gebruik van gemaakt, 83 inwoners uit Amsterdam Zuidoost en 79 medewerkers van het Amsterdam UMC.

Mark Kuijpers, managing director Greystar Netherlands: “We zijn heel blij dat de verhuur van de appartementen op de geplande datum start. Het is fantastisch dat onze partner VolkerWessels en alle mensen op de bouwplaats in deze tijd gewoon conform planning doorbouwen. Er is een groot woningtekort onder studenten en starters in Nederland, vooral in Amsterdam. Het is dus van belang dat er geen vertraging is in het op de markt brengen van nieuwe woningen. De samenwerking met de gemeente Amsterdam maakte het mogelijk om maar liefst een kwart van onze appartementen met voorrang beschikbaar te stellen aan belangstellenden uit Amsterdam Zuidoost, medewerkers van het Amsterdam UMC en mensen in sleutelberoepen in bijvoorbeeld onderwijs en zorg. Mensen in beroepen die relevant zijn voor het goed functioneren van de stad en de samenleving.”

Registratie
Belangstellenden kunnen direct online een appartement huren via https://www.thisisourdomain.nl/en/amsterdam-south-east. De woning wordt aan de kandidaat toegewezen als wordt voldaan aan de criteria. Woongebouw East House wordt deze zomer opgeleverd, onze bewoners kunnen naar verwachting vanaf augustus 2020 de woning betrekken. De verhuur van de twee- en driekamer vrije sector appartementen in North en West House start na de zomer. In de 1e helft van 2021 wordt OurDomain Amsterdam South East volledig opgeleverd.