Actium en Woonservice nemen 248 huurwoningen van Mooiland over

| Door IVVD

Op 1 april 2019 nemen woningcorporaties Actium en Woonservice 248 huurwoningen in Assen over van woningcorporatie Mooiland. Actium en Woonservice zijn regionaal verankerd in Assen en daarom logische partners voor de overname. Huurders en betrokken partijen zijn geïnformeerd over de overname.

Om welke huurwoningen gaat het?
Het gaat in totaal om 248 huurwoningen in de gemeente Assen. Actium neemt 134 woningen over, waaronder de Amstelflat en 24 eengezinswoningen aan de Brunelstraat. De Stroomflat en 18 appartementen aan de Obrechtlaan zijn vanaf 1 april van Woonservice. Voor Woonservice betekent dit een uitbreiding van 114 woningen in de gemeente Assen.

De verkoop
Mooiland is verspreid door heel Nederland in meer dan 100 gemeenten actief. Buiten de regio Noordoost-Brabant gaat het vaak om slechts enkele tientallen woningen per gemeente. We zien dat andere corporaties daar met hun netwerk meer kunnen betekenen voor huurders. Wij hebben daarom de ingrijpende keuze gemaakt om de komende jaren een groot deel van ons bezit te verkopen, bij voorkeur aan andere corporaties. Dit gebeurt als eerste in Noord-Nederland. Hierdoor kunnen we met meer focus werken en zijn we een volwaardige woningcorporatie in onze kernregio Noordoost-Brabant en enkele andere gemeenten (Gennep, Breda, Apeldoorn en de stadsregio Arnhem-Nijmegen).

Anne Wilbers, bestuurder van Mooiland: “Mooiland is met over de verkoop aan Actium en Woonservice, als regionaal verankerde organisaties. Zo blijven de woningen en de maatschappelijke taak in de sociale huursector. Dat is voor Mooiland een belangrijke overweging bij de verkoop.”

Veranderingen
De verkoop en de overdracht van de woningen is zorgvuldig voorbereid door Mooiland, Actium en Woonservice. Onlangs hebben alle huurders van de betreffende woningen van Mooiland een brief ontvangen om hen te informeren over de overname.

Elles Dost, Directeur-bestuurder Actium: “We heten onze nieuwe huurders van harte welkom bij Actium. We zijn blij dat we met de aankoop van deze woningen het behoud ervan voor de sociale huursector kunnen waarborgen. Voor de huidige en toekomstige huurders is dat van groot belang”.

Bothilde Buma, Directeur-bestuurder Woonservice: “Door de goede samenwerking met Actium en Mooiland kunnen we deze woningen voor de sociale huursector behouden. Wij zijn blij dat we als Woonservice een grotere bijdrage kunnen leveren aan de huisvesting in de gemeente Assen en heten onze nieuwe huurders van harte welkom.”