Aedifica investeert €7 miljoen in bouw zorgcomplex in Vorden

| Door IVVD

Aedifica breidt zijn Nederlandse zorgvastgoedportefeuille verder uit met een nieuw bouwproject in Vorden. Het zorgcomplex Villa Nuova krijgt een capaciteit van 30 eenheden voor senioren met hoge zorgbehoeften. Het project zal naar verwachting in het eerste kwartaal van 2021 worden opgeleverd.

Villa Nuova zal gebouwd worden in een residentiële wijk van Vorden, deel van de gemeente Bronckhorst (36.000 inwoners, provincie Gelderland). De zorgresidentie zal plaats bieden aan 28 senioren met hoge zorgbehoeften en zal daarnaast beschikken over 2 (echtpaar-) appartementen voor senioren die zelfstandig willen wonen met zorg en diensten op aanvraag.

Op 29 november 2019 heeft Aedifica Nederland 2 BV de eigendom van de grondpositie verworven. De conventionele aanschaffingswaarde bedraagt ca. 2,5 miljoen. Aedifica voorziet een budget van ca. 4,5 miljoen voor de nieuwbouwwerken. De totale investering van Aedifica zal op termijn dus ca. 7 miljoen € bedragen.

Villa Nuova zal worden uitgebaat door Stepping Stones Home & Care, een Nederlandse privéspeler die sinds 2007 actief is in de seniorenzorgsector en sinds 2019 deel uitmaakt van de Korian-groep. Stepping Stones baat thans een tiental locaties uit en zal in de nabije toekomst nog verschillende sites in exploitatie nemen. De groep is al uitbater van drie Aedifica-sites.

Voor deze zorgresidentie werd een nieuwe, niet-opzegbare triple net langetermijnovereenkomst van 20 jaar gesloten. Het initiële brutohuurrendement zal na oplevering van de werken ca. 5,5% bedragen.