Aedifica koopt zorgresidentie in ‘De Verborgen Tuinen’ in Leusden

| Door IVVD

Aedifica-Nieuwbouw-woningen-400x250Vastgoedontwikkelaar Heilijgers uit Amersfoort heeft de zorgresidentie in ‘De Verborgen Tuinen’ in Leusden verkocht aan het Brusselse Aedifica. Het woonzorggebouw bestaat uit 21 appartementen en biedt straks onderdak aan senioren met een hoge zorgbehoefte. Stepping Stones Home & Care uit Arnhem neemt de exploitatie op zich.

Het totale investeringsvolume van het project bedraagt ongeveer EUR 4 miljoen bij een initieel huurrendement van ongeveer 6,5 procent. Aedifica financiert de aankoop uit eigen kredietfaciliteiten. Het project wordt door Heilijgers Projectontwikkeling turnkey opgeleverd.

De zorgresidentie maakt deel uit van de gebiedsontwikkeling ‘De Verborgen Tuinen’ op een voormalige schoollocatie in het centrum van Leusden en grenst aan het natuurgebied De Schoolsteegse Bosjes. Op deze locatie ontwikkelt Heilijgers naast de zorgresidentie nog twee appartementsgebouwen met in totaal 35 koopappartementen en 31 grondgebonden woningen. De appartementen zijn recent verkocht aan individuele particulieren. De grondgebonden woningen komen nog deze zomer in de verkoop.

De bouw van de zorgresidentie en twee andere appartementsgebouwen begint dit kwartaal en de oplevering staat gepland in het derde kwartaal van 2019.