Aedifica verwerft drie zorgvastgoedlocaties in Leiden, Oss en Amersfoort

| Door IVVD

Aedifica Nederland BV, een dochteronderneming van het Belgische Aedifica NV, heeft drie zorgvastgoedlocaties aangekocht in Leiden, Oss en Amersfoort. Het totale investeringsvolume bedraagt ca. € 35 miljoen waarbij Aedifica een bijkomend investeringsbudget voorziet van ca. € 12 miljoen voor afwerking, renovatie en herontwikkeling van de drie locaties. Na oplevering bieden de drie zorglocaties een totale capaciteit van 254 eenheden.

aedifica-3-zorglocaties-790x250

Aedifica heeft de zorgvastgoedlocaties verworven van ECR, een zusterbedrijf van Blueprint Group en Nederlandse privéspeler in de seniorenzorgsector die kleinschalig wonen en hoogwaardige zorg voor senioren aanbiedt.

De locaties zijn gericht op senioren die zelfstandig wonen met zorg en diensten op aanvraag in combinatie met units voor senioren met intensieve zorgbehoeften. De locaties worden geëxploiteerd door entiteiten van ECR die in totaal tien zorglocaties in Nederland exploiteert. De huurovereenkomsten met de exploitanten zijn lange termijn overeenkomsten met een looptijd van 25 jaar.

Stefaan Gielens, CEO van Aedifica, stelt: “We zijn blij de groei van de Nederlandse zorgvastgoedportefeuille verder uit te breiden met de acquisitie van drie sites in exploitatie op aantrekkelijke stedelijke locaties. We hebben een serieus bijkomend investeringsbudget voorzien voor de renovatie en/of de afwerking van de locaties waardoor we een nog beter rendement kunnen realiseren. Aedifica ziet nog altijd goede mogelijkheden in Nederland, we zijn er dan ook van overtuigd dat meer investeringen op de Nederlandse zorgtvastgoedmarkt zullen doen.”