Aedifica verwerft zorgvastgoedlocatie in Franeker

| Door IVVD

Aedifica Nederland BV, een dochteronderneming van het Belgische Aedifica NV, heeft zorgvastgoedlocatie Kenning State in Franker gekocht voor een bedrag van circa EUR 11 miljoen. De zorglocatie heeft een totale capaciteit van 70 wooneenheden.

Kening State, Kening State 1 te Franeker

De exploitatie van de locatie in Franeker wordt uitgevoerd onder de merknaam Ontzorgd Wonen Nederland, een entiteit van The Blueprint Group. The Blueprint Group is een Nederlandse particuliere zorgverlener die kleinschalig wonen en hoogwaardige zorg aanbiedt voor senioren die niet meer zelfstandig wonen. De huurovereenkomst met de exploitant is een lange termijn overeenkomst met een looptijd van 25 jaar. Stefaan Gielens, CEO van Aedifica, stelt: “Aedifica is blij met de uitbreiding van de zorgvastgoedportefeuille in Nederland met deze moderne woonzorglocatie in Franeker. Bovendien bestendigt Aedifica door deze transactie haar samenwerking met The Blueprint Group, een dynamisch zorgbedrijf.”

Internationaal vastgoedadviseur Cushman & Wakefield adviseerde verkoper in deze transactie. Aedifica is juridisch geadviseerd door Stibbe.