Afronding Sportboulevard Hardenberg met bouw Sporthal

| Door IVVD

locatie_sporthalDe bouw van sporthal De Slag op de SPORTBLVD in Hardenberg is gestart. Met de nieuwbouw van de sporthal wordt de SPORTBLVD in Hardenberg afgerond. Dankzij de komst van de sporthal is er in Hardenberg voldoende capaciteit voor sportonderwijs en binnensport. De sporthal wordt met ingang van schooljaar 2017-2018 voornamelijk gebruikt door scholen en verenigingen.

Verbinding met zwembad
De sporthal wordt naast het zwembad gebouwd en sluit hier op aan. Bij de realisatie van het zwembad is hiermee al rekening gehouden. Hierdoor is vanuit de centrale hal zowel het zwembad als de nieuwe sporthal zichtbaar. Ook het horecagedeelte van de sporthal sluit aan op de horeca van het zwembad, met een volwaardige keuken. Deze gezamenlijke ruimtes nodigen uit om langer te verblijven en bijvoorbeeld medesporters te ontmoeten. Door de combinatie van functies wordt ruimte bespaard en is tevens de exploitatie en het beheer van beide voorzieningen voordeliger. In het ontwerp wordt zoveel mogelijk rekening gehouden met duurzaamheid. Er wordt in ieder geval gebruik gemaakt van restwarmte afkomstig van bedrijfsprocessen op het naastgelegen Wavinterrein.

SPORTBLVD
Sporthal De Slag is onderdeel van de SPORTBLVD. De SPORTBLVD ligt aan de rand van het centrum van Hardenberg, tegenover het ziekenhuis. Op de SPORTBLVD zijn al een atletiekbaan, beachcourt en zwembad gerealiseerd.

In 2009 heeft de gemeenteraad besloten om de Sportboulevard te realiseren aan de rand van het centrum van Hardenberg, tegenover het Röpcke Zweers Ziekenhuis. Realisatie van de Sportboulevard is belangrijk om de kwaliteit van het voorzieningenniveau op het gebied van sport en recreatie te behouden. Dankzij de ligging van de Sportboulevard ontstaat een unieke verbinding tussen sport, zorg, gezondheid en plezier.

In de afgelopen jaren zijn op de Sportboulevard een atletiekbaan, beachcourt en zwembad gerealiseerd. Met de bouw van een sporthal wordt de realisatie van de Sportboulevard afgerond. De komst van de sporthal zorgt ervoor dat er de komende jaren in Hardenberg voldoende capaciteit is voor sportonderwijs en binnensport.