Greendeal duurzame zorg 2.0 in de praktijk

Mercure Hotel Amersfoort Centre

Greendeal duurzame zorg 2.0 in de praktijk

Mercure Hotel Amersfoort Centre

Duurzame maatregelen en implementatie milieumanagementsysteem

download_het_programmaWORKSHOP (6 PE-punten) – Wat betekent de “Greendeal duurzame zorg” voor u en uw organisatie? Tijdens deze workshop worden de uitgangspunten van de Greendeal uitgewerkt in te implementeren maatregelen. U maakt kennis met de verschillende initiatieven en leert hoe u aan de wettelijke verplichtingen kunt voldoen en tegelijkertijd op structurele wijze duurzaamheid borgt in uw organisatie!
text
text
Onlangs is de Green Deal ‘Duurzame zorg voor een gezonde toekomst’ getekend. Hiermee maken 132 partijen uit de zorg, overheid, bankwezen en bedrijfsleven afspraken om de zorg in Nederland duurzamer te maken. Inzet is het terugdringen van CO2-uitstoot, zuiniger gebruik van grondstoffen, minder medicijnresten in het water en een gezonde leefomgeving voor patiënt, cliënt en zorgmedewerkers.

Ochtendprogramma

Na het ochtenddeel bent u op de hoogte van de klimaatdoelen, de wetgeving die daar aan gerelateerd is en kent u de relevantie voor uw zorginstelling.

Middagprogramma

In het middagdeel leert u op pragmatische wijze hoe u een milieumanagement systeem inricht, waarmee u borgt dat u aan alle wettelijke verplichtingen voldoet en waarmee u conform de plan-do-check-act methodiek steeds meer inzicht krijgt in uw milieuprestaties en energieverbruik. Dit levert praktische handvatten voor verbeteringen en besparingen op waarmee u direct aan der slag kunt.

Doelgroep

Deze workshop is speciaal ontwikkeld voor o.a. toezichthouders, portefeuillemanagers, asset managers en vastgoedmanagers en iedereen die zich bezighoudt met duurzaam vastgoed binnen een zorgorganisatie.