Masterclass Duurzaam inkopen en aanbesteden

Studio / IVVD opleidingscentrum, De Bilt

Masterclass Duurzaam inkopen en aanbesteden

Studio / IVVD opleidingscentrum, De Bilt

Alle coronamaatregelen worden in acht genomen
ffff
Inkoop/ aanbesteding is een effectief instrument om duurzame impact te maken!

Duurzaamheidswinst

Duurzaam inkopen, betekent dat u als professionele opdrachtgever, naast op de prijs van de producten, diensten of werken ook let op de sociale aspecten en de effecten van de inkoop op het milieu.

Programma

In deze masterclass gaan we uitgebreid in op het hele proces van inkoop en aanbesteding (theorie én casuïstiek), daarnaast vormt maatschappelijk verantwoord inkopen een kernthema. Onze docenten zijn ervaren professionals in het maatschappelijk domein.

  • Thea Smid: inkoopadviseur met passie voor duurzaamheid
  • Sara Rademaker: adviseur duurzaam opdrachtgeverschap

Interactief programma loopt van 13.00 tot 16.30 uur.
Tussendoor zijn er korte pauzes.

Inhoud programma:

  • Maatschappelijk Verantwoord Inkopen: wat is het, waarom is het belangrijk, wat zijn de thema’s en hoe kun je deze koppelen aan de SDG’s?
  • Strategisch Maatschappelijk Verantwoord Inkopen: hoe kom je van ambitie naar uitvoering? En hoe zorg je dat dit ingebed wordt in de organisatie?
  • Hoe kan inkoop bijdragen aan de verduurzaming van maatschappelijk vastgoed? Verdieping op de thema’s circulair, biobased, natuur inclusief, social return & energietransitie.
  • Tools & hulpmiddelen: Welke handreikingen zijn er beschikbaar, en welke tools zijn geschikt op duurzaamheid meetbaar te maken? Denk aan losmaakbaarheid, gebouwschillen van Brand, MPG, Bloei, GPR & materialenpaspoort.

Resultaat
Na afloop van deze masterclass bent u op de hoogte van de ins en outs rond inkoop/aanbesteding en weet u hoe inkoop kan bijdragen aan de verduurzaming van maatschappelijk vastgoed.

Voor wie ?
Deze masterclass is bij uitstek interessant voor iedereen die zich professioneel bezighoudt met inkopen en aanbesteden bij maatschappelijk vastgoedorganisaties. Ook voor hoofden vastgoed en/of huisvesting, portfoliomanagers, asset- en vastgoedmanagers.

Locatie
IVVD Studio/Opleidingscentrum
Weltevreden 4a
3731 AL De Bilt