Rekenen aan Zorgvastgoed

IVVD opleidingscentrum, De Bilt

Rekenen aan Zorgvastgoed

IVVD opleidingscentrum, De Bilt

Tijdens de periode van aangescherpte corona maatregelen kunnen
onze opleidingen naar keuze ook online gevolgd worden.
text
download_het_programmaSPECIALISATIE CURSUS (3 PE-punten)

Zorgvastgoed onderscheid zich op een groot aantal vlakken van andere (maatschappelijk) vastgoedvormen. Met name de inkomstenstromen zijn anders dan bij bijvoorbeeld corporatievastgoed. Zorgorganisaties hebben te maken met verschillende soort inkomsten. Dit maakt de zorgvastgoed businesscase soms complex. Daarnaast worden de zorg- en vastgoedexploitatie nog te vaak gescheiden beoordeeld in een investeringsbeslissing.
text
dreamstime_xs_26127105_390x264

Om inzicht te geven hoe een integrale zorgvastgoed business case wordt opgesteld, organiseert IVVD de cursus “Rekenen aan Zorgvastgoed”.

Tijdens deze vervolg cursus wordt met name aandacht besteed aan de verschillende, investeringen, risico’s en het verbinden van de zorgexploitatie en de vastgoedexploitatie.

text
text

Onderwerpen:

  • Zorgexploitatie vs vastgoedexploitatie
  • Integrale businesscase zorgvastgoed
  • Risico’s binnen de businesscase
  • Kasstroomschema’s zorgvastgoed exploitatie
  • Investeringsanalyse

Resultaat

Na afloop kunt u een investeringsanalyse maken en een integrale business case opstellen. U leert vastgoedberekeningen te maken én de uitkomsten te interpreteren. Doordat er in kleine groepen wordt gewerkt met veel persoonlijke aandacht wordt uw kennis duurzaam verankerd!

Doelgroep

Deze cursus is speciaal ontwikkeld voor o.a. toezichthouders, managers vastgoed & facilitair, assetmanagers, vastgoedadviseurs, projectmanagers, zorgcontrollers en iedereen die zich binnen een zorgorganisatie wil verdiepen in de integrale business case zorg en vastgoed.

Deze cursus vormt het vervolg op de basiscursus Vastgoedrekenen van IVVD. Deze voorkennis is essentieel om deze cursusdag effectief te kunnen volgen.