De wendbare corporatie (medewerker)

Mercure Hotel Amersfoort Centre

De wendbare corporatie (medewerker)

Mercure Hotel Amersfoort Centre

download_het_programmaHoe groot is de kans dat de corporatie in huidige vorm over 15 jaar nog bestaat?

Het antwoord op die vraag hangt voor een groot deel af van de strategische wendbaarheid van een corporatie; de snelheid waarmee je inspeelt op voortdurend veranderende omstandigheden.

Plaatje_ scrum_400In een snel veranderende omgeving (innovaties, digitalisering, strategische koers) moet je als organisatie flexibel zijn. Dit vraagt wat van de medewerkers in gedrag en cultuur. Een agile cultuur!

Projecten kunnen sneller, beter en goedkoper worden afgerond door een nieuwe manier van werken en organiseren, vanuit Agile!

Agile is een filosofie die kan helpen succesvol te zijn in dit tijdperk van veranderingen. Het gebruik van het woord agile is nu misschien een hype, maar dat is de aandacht voor meer snelheid en wendbaarheid allerminst!
xxx/span>

Scrum maakt wendbare corporatiemedewerkers
Scrum is een framework dat je organisatie agile kan inrichten. Een methodiek dat het mogelijk maakt projecten sneller, beter en goedkoper af te ronden. Het dwingt projectgroepen om met elkaar te communiceren en oplossingsgericht te denken.

De scrum methode verhoogt de effectiviteit ten opzichte van andere veel gebruikte projectmanagement methodieken en zorgt ervoor dat aan het eind van een projectcyclus altijd relevante producten worden opgeleverd.

Inhoud:
De training “De wendbare corporatie(medewerker)” is een interactieve training met veel aandacht voor het zelf organiserend vermogen van corporatieprofessionals.

Tijdens de training leert u:

  • dat teams meer zijn dat de som der leden;
  • dat de filosofie Agile toe te passen is in uw werk als corporatiespecialist;
  • dat er een rijk scala aan toepasbaarheid binnen de branche is;
  • hoe het framework Scrum kan werken voor uw eigen wendbare organisatie;
  • de verschillen tussen uw huidige werkwijze en de ‘agile way of working’.

Voor wie?
deelnamecertificaatDe training is interessant voor iedereen die werkzaam is bij een corporatie en zich verder wil ontwikkelen op het gebied van organisatie-, verander- en projectmanagement. Er is geen voorkennis vereist.

Deelnamecertificaat
Elke deelnemer ontvangt na het volgen van de training een deelnamecertificaat.