Vastgoedsturing Gemeentelijk Vastgoed

IVVD opleidingscentrum, De Bilt

Vastgoedsturing Gemeentelijk Vastgoed

IVVD opleidingscentrum, De Bilt

text
download_het_programmaOPLEIDING – Strak sturen op gemeentelijk vastgoed is essentieel. Gemiddeld is 30% van het balanstotaal voor rekening van gebouwen. Maar wat wilt u met al dat vastgoed? Welke informatie heeft u ter beschikking om te sturen en wat zijn de financiële kaders? Wat is bijvoorbeeld de technische en de functionele kwaliteit? Hoe tevreden is de gebruiker of huurder? En wat is de maatschappelijke meerwaarde? Wanneer verkoopt u vastgoedobjecten en wanneer besluit u om (zelf of met partners) vastgoed te ontwikkelen?

Tijdens de tweedaagse training “Vastgoedsturing Gemeentelijk Vastgoed” bieden we u houvast bij de beantwoording van dit soort vragen.

Het gemeentelijk vastgoed bestand is bedoeld ter ondersteuning van de beleidsdoelen en de strategische doelen, die voortvloeien uit de gemeentelijke kerntaken.
Het afstemmen van het vastgoedbestand op de beleidsdoelen en de strategische doelen is een integrale opgave voor de gemeentelijke organisatie, die vraagt om expliciete en integrale besluitvorming als solide basis voor de beheersing van risico’s en kosten. De waarde van vastgoed en de risico’s ervan houden doorgaans gelijke tred. Strategisch vooruitzien en sturen is daarom essentieel waarbij aanpassingen binnen het vastgoedbestand vaak noodzakelijk zijn.

Doel

Het doel van deze tweedaagse training is om vastgoedmanagers en vastgoedmedewerkers bij gemeenten te helpen bij een integrale vastgoed portefeuille-benadering.

Onderwerpen

  • Strategisch kader
  • Proces en inrichting
  • Portefeuille in kaart en op orde
  • Vastgoedorganisatie, publieke en private rollen
  • Vastgoedsturing/Real Estate Management/Asset management/Risicomanagement
  • Informatiemanagement: vastgoeddata en big data
  • Financiële kaders: WMO/BBV/ kostprijs dekkende huur
  • Strategische onderhoudsplanning en resultaatgericht samenwerken
  • Accountmanagement: relatie met de gebruiker
  • Kadernota vastgoed

Voor wie?

Deze training is bij uitstek geschikt voor (aankomende)vastgoedmanagers, (aankomende) assetmanagers, technisch managers, facility managers en iedereen die op asset en portefeuille niveau werkt binnen een gemeente.

Deelname

Uw deelname is € 1.195,= excl. BTW en inclusief studiematerialen, koffie, thee, lunch en netwerkborrel.

Collegakorting

Neem één of meer collega’s mee naar deze 2-daagse training en krijg ieder 10% korting.

Annulering is kosteloos tot vier weken voor aanvang. Daarna kan altijd een collega in uw plaats deelnemen.