Alles in één sensor maakt een gehele ruimte slim

| Door IVVD

sensorOnderzoekers combineerde een aantal verschillende sensoren in een klein apparaat dat allerlei activiteiten kan controleren.

Gierad Laput wil huizen slimmer maken zonder je te dwingen om apparaten met sensors te kopen. Hij is op zoek gegaan naar het combineren van een reeks sensoren in één klein apparaat die je gewoon in een stopcontact steekt en veel apparaten, maar ook bewegingen tegelijk in een ruimte kan bewaken.

Laput is een afgestudeerde student die computer-menselijke interactie bestudeerde aan de Carnegie Mellon University en bouwde de gadget als onderdeel van een project dat hij Synthetic Sensors noemt. Hij zegt dat het kan worden gebruikt om een druppende kraan te signaleren, of het fornuis in de keuken aanstaat, maar ook om te detecteren wanneer iemand een gebouw binnentreedt of verlaat, of om een ouder familielid in de gaten te houden.

De eerste tests zijn redelijk nauwkeurig en is zijn team bezig met stress-testing van de sensor. Laput zegt dat de gadget op dit moment ongeveer $ 100 per stuk kosten om te maken, maar hij denkt dat deze kosten kunnen dalen tot ongeveer $ 30 kunnen als ze in hoog volume worden vervaardigd.

Laput zegt dat hij en collega-onderzoekers nieuwsgierig waren om te zien of ze een compact, geschikt alternatief voor bestaande slimme gadgets kunnen vinden, die kostbaar kunnen zijn en niet altijd goed met elkaar communiceren. Ze wilden ook zien wat ze konden doen zonder het gebruik een camera, omdat deze als inbreuk op de privacy ervaren wordt door veel mensen.

De alles in één sensor kan gebruikt worden in de zorg, maar ook in kantoorgebouwen of gewoon in de keuken. Bekijk de video.