Autoriteit Woningcorporaties keurt fusie Havensteder en Eendracht goed

| Door IVVD

De Autoriteit woningcorporaties (Aw) heeft het fusie verzoek van Havensteder en Eendracht goedgekeurd. Beide partijen kondigden eerder dit jaar al aan de mogelijkheid van een samengaan te onderzoeken. Met de goedkeuring kunnen de corporaties nu de laatste stappen zetten om de fusie per 1 augustus mogelijk te maken.

De 220 woningen – en bedrijfsruimtes – van Woningstichting Eendracht liggen aan en nabij het Grote Visserijplein in de Rotterdamse wijk Bospolder-Tussendijken. Het is een omgeving waar ook Havensteder actief is. De corporatie heeft er ruim 3.800 woningen.

Bart Kesselaar, directeur Strategie van Havensteder: “We zijn verheugd met het besluit van de Autoriteit woningcorporaties en kunnen nu concreet vorm en inhoud geven aan deze fusie. Er zijn inmiddels een aantal bijeenkomsten geweest met bewoners van de Eendracht-woningen. Natuurlijk kunnen zij ook na de fusie rekenen op optimale dienstverlening en betrokkenheid.”

Gert Florusse, die leiding geeft aan Woningstichting Eendracht: “Onze organisatie kon – met name door wijzigingen in de Woningwet – niet langer zelfstandig blijven. Deze krachtenbundeling met een grote collega-corporatie is in het belang van onze huurders.”