BAM maakt gasloze woning mogelijk

| Door IVVD

bam-400x250BAM Wonen biedt huizenkopers die hun nieuwbouwwoning verregaand willen verduurzamen een nieuwe dienst aan. Het woningbouwbedrijf lanceert het Aanvullend Individueel Energiepakket. Daarmee kunnen kopers hun nieuw te bouwen huis op maat verduurzamen tot bijvoorbeeld een gasloze woning.

De nieuwe dienst komt voort uit een specifieke koperswens. De familie Hassink kocht in 2016 een nieuwbouwwoning die op dit moment wordt gebouwd door BAM Wonen in het Antoniuskwartier in Utrecht. Deze woning wordt in dit project standaard opgeleverd met een cv-ketel voor de verwarming. Evert Hassink: ‘Ik wil geen gebruik maken van gas, een fossiele brandstof, om ons huis te verwarmen.’ De familie Hassink wil een woning zónder gas en dus zónder cv-ketel.

Maar dat kon niet, meldde BAM Wonen in eerste instantie. Zij zou daarmee niet meer aan haar vergunningplicht voldoen omdat ze dan een onbewoonbaar huis oplevert. Namelijk een huis zonder verwarmingsvoorziening. Het bedrijf boog zich in samenspraak met Groen Licht opnieuw over de kwestie en komt nu met een oplossing – niet alleen voor Hassink maar voor alle huizenkopers waarvoor BAM Wonen een grondgebonden nieuwbouwwoning bouwt.

Met het Aanvullend Individueel Energiepakket kunnen kopers hun woning op maat verduurzamen tot bijvoorbeeld een gasloze woning. Zo kan er een luchtwaterwarmtepomp worden geplaatst, extra zonnepanelen of vloerverwarming op alle verdiepingen. Dat leidt in de regel ook tot lagere energielasten.

Een persoonlijk verduurzamingsadvies is vaak kostbaar maar wordt door BAM Wonen nu voor een veel lagere prijs (€ 500,-) aangeboden. De kosten voor plaatsing van het duurzame alternatief zijn voor de koper. Het pakket op maat is een aanvulling op de duurzaamheidsopties die BAM Wonen al standaard aanbiedt en past binnen de ambities van BAM om in 2020 als bedrijf een klimaatpositieve impact te hebben.

Over BAM Wonen
BAM Wonen is marktleider op de Nederlandse woningbouwmarkt en biedt een volledig dienstenpakket (advies, ontwikkeling, bouw, service en onderhoud en renovatie). BAM Wonen werkt sinds 2013 actief aan de verduurzaming van de woningvoorraad in Nederland in het kader van De Stroomversnelling en is koploper in het realiseren van Nul-Op-de-Meter-woningen. Dit betreft zowel nieuwbouw als renovatie en zowel grondgebonden als gestapelde woningen. Nul-Op-de-Meter-woningen zijn gasloos en volledig energieneutraal. BAM Wonen bouwt actief mee aan de ‘energietransitie’; de transitie naar energieneutraal wonen en heeft tot doel om in 2020 een klimaatpositieve impact te hebben.