Beleggers Vesteda investeren €280 miljoen voor verdere groei in middenhuursegment

| Door IVVD

vesteda_logo-400x250Participanten van Vesteda investeren in totaal €280 miljoen in de groei van de verhuurportefeuille. De €280 miljoen bestaat voor €185 miljoen uit het commitment van twee internationale investeerders die twee jaar geleden tot het woningfonds toetraden en voor €95 miljoen uit een additionele investering van bestaande participanten, waaronder APG Asset Management.

De investering wordt aangewend voor de verdere groei van de verhuurportefeuille, zowel voor de financiering van de reeds gecommitteerde acquisitiepijplijn als voor toekomstige acquisities. Vesteda heeft in de afgelopen twee jaar circa 1.700 woningen aan de acquisitiepijplijn toegevoegd.

Gertjan van der Baan, CEO Vesteda: “We zijn zeer verheugd met de voortdurende steun van onze participanten voor onze strategie. Deze investering stelt ons in staat om ons in de komende jaren te blijven richten op verdere groei van onze verhuurportefeuille. Hierbij richten wij ons onverminderd op uitbreiding in het middenhuursegment met een primaire focus op de Randstad, de Brabantse Stedenrij en de economisch sterke steden in Nederland.”

De afronding van de transactie vindt deze maand plaats. Het eigen vermogen van Vesteda bedraagt na deze transactie €3,3 miljard.