Bewoners en buurt ontmoeten elkaar straks in Huis in de Duinen

| Door Odette Koldewey

Gemeente, ouderenzorgorganisatie en woningcorporatie zijn het eens geworden om plaats te bieden aan ontmoetingen voor bewoners en mensen uit de buurt.

Bewoners en senioren in de omgeving van het nieuw te bouwen Huis in de Duinen kunnen rekenen op een goed toegeruste ontmoetingsruimte. De gemeente Zandvoort, ouderenzorgorganisatie Kennemerhart en woningcorporatie Woonzorg Nederland hebben daartoe een samenwerkingsovereenkomst gesloten.

De drie partijen zijn het eens geworden over het beheer en exploitatie van de ruimte, die plaats gaat bieden aan ontmoetingen voor bewoners en mensen uit de buurt. Kennemerhart neemt het beheer op zich en organiseert de activiteiten. Dat doen ze samen met andere partijen uit Zandvoort. Initiatieven van de bewoners zelf zijn ook van harte welkom. De gemeente draagt bij in de kosten.

Sociale functie
‘Een ontmoetingsruimte is een belangrijk onderdeel van het nieuwe complex’, zegt Dorieke van Steeg, projectontwikkelaar bij Woonzorg Nederland. ‘Het zorgt ervoor dat alle bewoners op het terrein elkaar kunnen ontmoeten maar ook mensen uit de omgeving zijn welkom voor koffie of een activiteit. Zo vervult het een verbindende sociale functie in de wijk. We zijn dan ook erg blij dat we er samen met Kennemerhart en de gemeente voor kunnen zorgen dat de ruimte optimaal gebruikt kan worden.’

Ook de Raad van Bestuur van Kennemerhart is enthousiast over de plannen. RvB-lid Cedric van der Meulen: ‘We hebben in het afgelopen jaar meer dan ooit gemerkt hoe Zandvoort zich betrokken voelt met Huis in de Duinen. Straks weer samen kunnen genieten van voorstellingen, soosmiddagen, voorlichtingsbijeenkomsten of gewoon een bezoek van de haringkar, is een fantastisch vooruitzicht.’

Om de ruimte van een nieuwe inrichting te voorzien gaan de partijen in het voorjaar op zoek naar sponsoren voor bijvoorbeeld meubilair voor binnen en buiten, stoffering, keukenapparatuur en verlichting.

Nieuwbouw Huis in de Duinen
Huis in de Duinen is een verpleeghuis dat in 1953 werd gebouwd als bejaardentehuis. Omdat de oudbouw niet meer voldeed aan de huidige eisen van zorg bouwt Woonzorg Nederland op dezelfde locatie twee nieuwe zorggebouwen. Daarin komen 97 zorgeenheden voor ouderen van Kennemerhart en 45 zorgeenheden voor De Hartekampgroep. Naar verwachting start de bouw na de zomer.