Bouw 131 duurzame nieuwbouwwoningen voor diverse doelgroepen in Sassenheim

| Door IVVD

Ontwikkelaars Timpaan en Van Rhijn Bouw en de gemeente Teylingen hebben de anterieure overeenkomst getekend voor het nieuwbouwproject Park Overteylingen te Sassenheim. Het project bestaat uit 131 woningen, waaronder 26 sociale huurwoningen en 20 beneden-boven-woningen in de middenhuur. De overige 85 woningen gaan in de verkoop. Er komen daarmee verschillende type woningen in het plan, zoals appartementen, woningen voor kleine huishoudens, eengezinswoningen, twee-onder-één-kapwoningen en vrijstaande woningen. Daarmee wordt het een veelzijdige wijk, die voorziet in de woningbehoefte in Sassenheim.

Alle woningen in het plan worden gasloos gerealiseerd met een beoogd EPC (Energie Prestatie Coëfficiënt) van 0. Behalve dat het duurzame woningen worden, is er veel aandacht besteed aan de beeldkwaliteit. Deze past goed bij de Sassenheimse architectuur. De bestaande boerderij in het gebied is een gemeentelijk monument en blijft gehandhaafd. De beukenhaag langs de entree naar de boerderij wordt grotendeels ingepast in de groenstructuur van het plan.

Namens de gemeente Teylingen tekende wethouder Bas Brekelmans, namens Timpaan directeur Ingeborg de Jong en namens Van Rhijn Bouw directeur Jan van Duijn.

Geïnteresseerden kunnen zich nu al aanmelden via de projectwebsite www.parkoverteylingen.nl. Zij worden dan middels een nieuwsbrief op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen. Naar verwachting start de verkoop van de woningen in het eerste kwartaal van 2019. Timpaan en Van Rhijn Bouw zijn momenteel druk bezig met de architectonische uitwerking.