Bouw Orthopedisch Centrum van Reinier Haga Groep financieel rond

| Door IVVD

orthopedisch-centrum-ondertekening-400x250De Reinier Haga Groep (RHG) en ABN AMRO hebben woensdag 18 oktober de financieringsovereenkomst ondertekend voor een nieuw te bouwen Orthopedisch Centrum. Als alles volgens planning verloopt, opent de RHG in 2019 de deuren van het nieuwe, moderne centrum op het terrein van het LangeLand Ziekenhuis in Zoetermeer.

Er is intensief onderhandeld over de financiering van nieuwbouw van het Orthopedisch Centrum. De afgelopen weken werden de afspraken tot in de finesses uitgewerkt in een overeenkomst tot financiering. Deze is woensdag 18 oktober jl. getekend in aanwezigheid van direct betrokken orthopeden, directieleden RHG en vertegenwoordigers van ABN AMRO. Met het verstrekken van deze financiering is ABN AMRO toegetreden tot het bestaande bankenconsortium van de Reinier Haga Groep.

Planning
Nu de financiering voor de nieuwbouw rond is, wordt als eerste het definitieve ontwerp afgemaakt. De verwachting is dat medio 2018 de eerste paal in de grond wordt geslagen. Over de concrete veranderingen worden patiënten, bezoekers, medewerkers en omwonenden in de komende periode uitgebreid geïnformeerd door de gemeente Zoetermeer en de Reinier Haga Groep. Onder andere via de lokale media en een bijeenkomst voor omwonenden in het LangeLand Ziekenhuis op 2 november a.s.

Toekomstbestendig
Financieel directeur RHG Huub Wieleman: ‘We zijn heel blij dat ABN AMRO groot vertrouwen heeft getoond in de toekomst van ons nieuw te bouwen Orthopedisch Centrum. Directievoorzitter Langeland Erik Booden: ”Geweldig dat we de financieringsovereenkomst vandaag hebben ondertekend en nu met volle vaart vooruit kunnen.”

Fotobijschrift: Links: Erik Booden directeur LLZ/ lid raad van bestuur RHG. Rechts: Rob van den Beld, relatiemanager Healthcare ABN AMRO