Buurtzorgpension in Spijkenisse Medisch Centrum

| Door IVVD

Tekenmoment-Buurtzorg-Spijkenisse-Medisch-Centrum-768x517Thuiszorgorganisatie Buurtzorg start met een Buurtzorgpension van 24 bedden in het gebouw van het Spijkenisse Medisch Centrum. Deze bedden zijn bedoeld voor patiënten die tijdelijk extra zorg nodig hebben, maar waarvoor een opname in het ziekenhuis niet noodzakelijk is. Paul van der Velden, bestuurder van het Spijkenisse Medisch Centrum, is erg blij met dit initiatief. “Met name voor de groep kwetsbare ouderen is een enorm tekort aan opvangplaatsen. Door bijvoorbeeld een val of het oplopen van een longontsteking kan zo iemand tijdelijk niet meer alleen thuisblijven en is ondersteuning en zorg nodig. Een verblijf in een Buurtzorgpension kan dan een goede oplossing zijn. De huisarts kan de medische zorg blijven verlenen en indien nodig zijn er korte lijnen met de medisch specialisten van ons ziekenhuis.”

Integraal zorgconcept in Spijkenisse Medisch Centrum
Peter Langenbach, medebestuurder van het Spijkenisse Medisch Centrum vult aan: “Wij werken aan een duurzame toekomst. Dat doen wij onder andere in de vorm van een integraal zorgconcept; een zorgcentrum op de locatie van het ziekenhuis. Daarmee kan de patiënt voor nog meer zorgvragen terecht in het Spijkenisse Medisch Centrum: zorg dichtbij als het kan en verder weg als het nodig is. Hierbij streven we naar een nauwe samenwerking met artsen, verpleeghuisartsen en andere zorgverleners in hetzelfde gebouw. Voor de patiënt betekent dit nog meer gemak.”

Samenwerking Buurtzorg en Cohaesie Zorg
De samenwerking rondom de huisartsenbedden is mede tot stand gekomen in overleg met Cohaesie Zorg B.V. en Ümit Tas, kaderhuisarts ouderengeneeskunde. Bart Wils, bestuurder van Cohaesie Zorg B.V.: “Samen met onder andere Buurtzorg coördineren wij de zorg voor deze groep patiënten in Voorne-Putten Rozenburg. In het Buurtzorgpension worden de patiënten verzorgd door de verpleegkundigen van Buurtzorg en de huisarts. Daarbij blijft de eigen huisarts de hoofdbehandelaar. Op deze manier kunnen we samen de patiënten nog beter van dienst zijn.”