Camelot transformeert faculteitsgebouw Universiteit Twente

| Door IVVD

Camelot_UT_studentenstudio_400x250Camelot transformeert het voormalige faculteitsgebouw van de Universiteit Twente naar 441 moderne studentenstudio’s en 80 hotelkamers. De oplevering van Campus053 staat gepland in juli 2018.

Na Camelot Campus015 in Delft is het voormalige faculteitsgebouw van de Universiteit Twente, in Enschede, aan de beurt om getransformeerd te worden naar moderne studentenstudio’s. Een studentenhotel maakt onderdeel uit van de transformatie. Samen vormen zij het grootste gebouw op de campus, van maarliefst 26000 vierkante meter. De oplevering van Campus053 staat gepland voor juli 2018, zodat de studio’s gereed zijn voor het nieuwe schooljaar begint.

Voormalig faculteitsgebouw wordt Campus053
Het huidige gebouw, de Hogekamp, is het voormalige faculteitsgebouw van de UTwente van Electrotechniek en Technische Natuurkunde. Na een aantal jaren leegstand, wordt het gebouw nu getransformeerd. De herontwikkeling van de Hogekamp wordt uitgevoerd door Van Wijnen Projectontwikkeling Oost B.V. In het gebouw komen 441 studentenstudio’s. Het nieuwe hotel zal bestaan uit 80 hotelkamers en bijbehorende conferentiezalen. De oplevering van het universiteitshotel volgt iets later.

Camelot Campus Concept
Camelot timmert hard aan de weg als verhuurmakelaar. Naast het nog altijd populaire antikraak, richt het bedrijf zich steeds meer op microliving: huisvestingsprojecten bedoelt voor jongeren en studenten. Met het zogenoemde Campus concept brengt Camelot zelfstandige, gemeubileerde en gestoffeerde studio’s op de markt. Daarnaast worden er in de projecten ook altijd gemeenschappelijke ruimtes gecreëerd.

CEO Joost van Gestel: “Camelot Europe is momenteel met zo’n 280 medewerkers actief in 7 Europese landen. Van traditionele antikraak- en leegstandbeheerder is Camelot steeds meer actief als vastgoedontwikkelaar in Nederland. Inmiddels hebben wij 4900 units in eigen exploitatie of aanbouw en is Camelot Europe daarmee de grootste particuliere eigenaar van studentenhuisvesting in Nederland.”