Cello zet zorgvastgoed Landgoed Haarendael officieel te koop

| Door IVVD

20180816-celle-400x250Cello gaat het veelbesproken landgoed Haarendael deze week opnieuw te koop aanbieden. Na het verstrijken van termijnen die de WVG (Wet Voorkeursrecht Gemeenten) stelt, is vrije verkoop nu mogelijk. Partijen die in het verleden hun belangstelling hebben getoond voor het pand worden door Cello op de hoogte gebracht van het proces. Andere belangstellenden kunnen zich melden bij het Bestuurssecretariaat.

Eenmaal, andermaal…
Alle geïnteresseerde partijen kunnen een zogenaamd bidbook (hierin staat alle relevante informatie over het landgoed) kopen en een bod uitbrengen. Het College Sanering Zorginstellingen zal uiteindelijk bepalen of de biedingen voldoende hoog zijn om tot feitelijke verkoop over te gaan. Op 8 oktober 2018 zal de notaris in alle openbaarheid die biedingen beoordelen.

Roerige periode
De commotie rondom het monumentale landgoed heeft de gemoederen flink bezig gehouden de afgelopen jaren. In 2012 verhuisde Cello de bewoners van Haarendael naar woningen in de wijk en verhuurde het pand aan een ondernemer. Verkoop was destijds nog niet mogelijk, omdat de gemeente Haaren zich beriep op de WVG. Het lokale vertrouwen in de bestemming van Haarendael heeft merkbaar te lijden gehad onder diverse rechtszaken waar de gemeente en Cello bij betrokken waren. Inmiddels lijkt de rust te zijn weergekeerd.