Op de campus van de Technische Universiteit Eindhoven wordt een paviljoen van 17.500 m2 circulair gesloopt door A van Liempd. Zij wonnen de aanbesteding onder andere omdat zij de maximale waarde uit deze grondstoffenbank van 17.500m2 BVO kunnen halen.
Het Paviljoen is het oudste gebouw op de campus (bouwjaar 1956) en wordt met veel respect en beleid afgebroken. Het gebouw is destijds neergezet als noodgebouw waarbij volgens de architect Sam van Embden “de grootste soberheid betracht” werd.
Deze soberheid is terug te zien in de constructie en maakt het nu, 64 jaar later, mogelijk dat een groot deel hoogwaardig hergebruikt zal worden op de campus. Zowel onderdelen van het Paviljoen (prefab betonelementen) als van het Paviljoen NP (stalenconstructie) zullen een tweede leven krijgen op de campus.
De TU/e heeft een hoog ambitieniveau opgelegd op dit project en wil samen met A van Liempd ervaring opdoen in circulair slopen. Hierdoor kan kennis overgedragen worden op de studenten en wetenschappers welke een essentieel onderdeel zijn in de nieuwe circulaire bouw economie.