De “CityTree” heeft hetzelfde milieueffect van maximaal 275 gewone stedelijke bomen

| Door IVVD

city_treeDe CityTree van Green City Solutions is geen boom, maar een paneel van 4 meter hoog en 3 meter breed met daarop mosplanten. De “CityTree” heeft hetzelfde milieueffect van maximaal 275 gewone stedelijke bomen. Met behulp van mosculturen die grote oppervlakbladeren hebben, worden verontreinigende stoffen uit de lucht getrokken.

In stedelijke gebieden is de luchtkwaliteit bijzonder problematisch. Meer dan 80% van de mensen die leven in gebieden waar vervuiling wordt gecontroleerd, worden blootgesteld aan slechte luchtkwaliteit. Een goede manier om luchtverontreinigende stoffen te verminderen, is om bomen te planten, omdat hun bladeren schadelijke deeltjes opvangen absorberen.

Maar het planten van nieuwe bomen is niet altijd een levensvatbare optie. CityTree wel – het is een moskultuur.
“Moss culturen hebben een veel groter bladoppervlak dan elke andere plant. Dat betekent dat we meer vervuilende stoffen kunnen vastleggen,” zei Zhengliang Wu, mede-oprichter van Green City Solutions.

De CityTree heeft wifi-sensoren die de lokale luchtkwaliteit meten. De installatie is autonoom en vereist weinig onderhoud: zonnepanelen leveren elektriciteit, terwijl regenwater in een reservoir wordt verzameld en vervolgens in de bodem wordt gepompt. Om de gezondheid van de mos te controleren, heeft de CityTree sensoren die de vochtigheid, de temperatuur en de waterkwaliteit van de bodem meten. “We hebben ook verontreinigingssensoren in de installatie, die de lokale luchtkwaliteit helpen controleren en ons vertellen hoe efficiënt de boom is.” Zei Wu.

Bron: CNN