Cofinimmo bouwt een orthopedische kliniek in Rijswijk

| Door IVVD

cofinimmo_rijswijk_400x200Een dochtervennootschap van Cofinimmo heeft een terrein verworven voor de bouw van een orthopedische kliniek in de stad Rijswijk, tussen Delft en Den Haag, voor minder dan 2 miljoen EUR.

Dit sleutelklaar bouwproject, in opdracht van Cofinimmo, past in de uitbreidingsplannen van uitbater Bergman Clinics voor de bestaande kliniek die net aan de overkant van de weg ligt. Cofinimmo had hiervoor in 2013 al een oud kantoorgebouw omgebouwd naar de huidige kliniek. Beide gebouwen zullen worden verbonden door een voetgangersbrug.

De vaste investering voor de nieuwe orthopedische kliniek bedraagt ca. 10 miljoen EUR. De bouwgrond is hierbij inbegrepen. Het gebouw krijgt verblijfkamers en consultatieruimtes, verspreid over een totale bovengrondse oppervlakte van bijna 4 000 m². Ook voorziet Cofinimmo ongeveer 100 parkeerplaatsen op het gelijkvloers. Bovendien komt er in de bestaande kliniek een nieuwe operatiekamer. De bouwwerken starten binnen een korte termijn en de oplevering wordt verwacht tegen het vierde kwartaal van 2019. Het oude gebouw dat momenteel op het recent verworven terrein staat, wordt gesloopt.

Cofinimmo en Bergman Clinics hebben een ‘triple netto’*-huurovereenkomst voor 15 jaar ondertekend. Die gaat in vanaf de oplevering van de werken, met een verlengoptie van tien jaar. De huurprijs wordt jaarlijks geïndexeerd volgens de Nederlandse consumentenprijsindex en het bruto initiële huurrendement bedraagt meer dan 6 %.

Met deze uitbreiding creëren beide partners een gespecialiseerde orthopedische kliniek die de hele regio zal bedienen.

Bergman Clinics is het grootste netwerk van focusklinieken voor planbare medische zorg in Nederland. De Groep ontvangt ruim 100.000 patiënten per jaar op meer dan 20 locaties. Cofinimmo bezit vandaag drie klinieken die door Bergman Clinics worden uitgebaat. Dat is goed voor een totale bovengrondse oppervlakte van meer dan 10 000 m².

Deze verwerving is niet opgenomen in de pijplijn van geëngageerde investeringen en investeringen onder ‘due diligence’ die op 20.06.2018 werd aangekondigd in het kader van de recentste kapitaalverhoging. Deze werd op 02.07.2018 succesvol afgesloten.

Jean-Pierre Hanin, Chief Executive Officer van Cofinimmo: “Dit project is een mooie illustratie van onze rol als strategische partner van belangrijke huurders als Bergman Clinics. Net als in andere projecten voor deze uitbater, heeft Cofinimmo de renovatie en uitbreiding van het pand op zich genomen om de kliniek te laten beantwoorden aan de huidige en toekomstige nood aan acute zorg.”

* De huurder draagt de verzekeringen, belastingen en onderhoudskosten.