Cofinimmo verwerft een eerstelijnszorgcentrum in Nederland

| Door IVVD

Cofinimmo-zorg-400x250Vandaag verwierf Cofinimmo het eerstelijnszorgcentrum ‘Gezondheidscentrum Open Waard’ te Oud-Beijerland in de provincie Zuid-Holland. Het centrum maakt deel uit van het project ‘de Open Waard’, een grote ontwikkeling die in 2016 van start is gegaan en die bestaat uit de bouw van o.m. een zorggebouw, een woongebouw, winkels en horeca. Het gezondheidscentrum werd zeer recent opgeleverd en is onderdeel van fase 1 van het project die ongeveer 11 000 m² beslaat. Ter informatie: dit jaar volgt fase 2 van het project met de bouw van het woongebouw met 50 huurappartementen.

Het gebouw dat Cofinimmo heeft verworven voor nagenoeg 4 miljoen EUR, telt ongeveer 1 500 m². Het wordt bezet door verscheidene professionele zorgverleners (apotheek, huisartsen, fysiotherapeut), met individuele huurcontracten, jaarlijks geïndexeerd volgens de Nederlandse consumentenprijsindex en van het type ‘dubbel netto’. De eigenaar neemt voornamelijk de onderhoudskosten van het dak en van de structuur van het gebouw op zich. De huurovereenkomsten hebben een gemiddelde gewogen resterende looptijd van 14 jaar. Het bruto initiële huurrendement bedraagt meer dan 6%.

Deze verwerving is niet opgenomen in de pijplijn van geëngageerde investeringen en investeringen onder ‘due diligence’ die op 20.06.2018 werd aangekondigd in het kader van de kapitaalverhoging van Cofinimmo die met succes op 02.07.2018 werd afgesloten.

Jean-Pierre Hanin, Chief Executive Officer van Cofinimmo: “De verwerving van dit 11de eerstelijnszorgcentrum toont eens te meer onze wil aan om verder te investeren in deze activacategorie. Wij blijven zoeken naar kwaliteitsvolle gebouwen, andere investeringen in Nederland zullen volgen.”