Comfortabel en duurzaam wonen in een Zweeds huis

| Door Duurzaamvastgoed

warmhusWarmhus is een jong bedrijf dat zich bezig houdt met het importeren en bouwen van Zweedse woningen. Warmhus zorgt voor een volledige begeleiding voor en tijdens de bouw van de woning. De producent in Zweden maakt al vele jaren houten woningen. Door deze jaren lange ervaringen weten zij als geen ander wat het begrip “kwaliteit van wonen” inhoudt.

KlimatSmart ecologisch
KlimatSmart is een bouwconcept waarbij men de ecologische mogelijkheden kan gebruiken in de constructie, materialen en technieken. Warmhus heeft KlimatSmart geïntroduceerd om de verwarmingskosten ten opzichte van een standaard Zweedse woning nog eens te halveren. De belasting voor het milieu zal met minstens 30 % worden verminderd. KlimatSmart staat voor ecologische woningen, waar men gezond kan leven en die zorgen voor een minimale belasting van het milieu. Bovenop de voordelen van de standaard woning, zoals driedubbel glas en een hoge isolatiewaarde van de buitenwanden zijn de voordelen van deze optie:
– Verlaging van het energieverbruik van uw woning met tenminste 50%
– Hoger comfort door een beter binnenklimaat
– De gebruikte materialen zijn zeer milieuvriendelijk
– De woning wordt nagenoeg CO2 neutraal geproduceerd

Ekofiber wand
Bij de constructie van een KlimatSmart huis bestaat de wand onder meer uit een 24 cm dikke cellulosevulling. Door deze cellulose en de toepassing van diverse andere duurzame materialen ontstaat een buitenwand die een RC waarde heeft van bijna 7. Het dak heeft, door een isolatielaag van 40 cm een RC waarde van maar liefst 11,1.

Zelfreinigend glas
Met de KlimatSmart optie kunt u kiezen voor de Elite Extreem ramen. Deze bijzondere ramen hebben een extreem hoge isolatiewaarde en zijn extreem onderhoudsarm. De buitenbekleding van de ramen is van onderhoudsvrij aluminium. Hierdoor hoeft u de kozijnen nooit meer te schilderen! De kozijnen zijn in talloze kleuren te verkrijgen. De ramen zijn aan de buitenzijde voorzien van zelfreinigend glas. Hierdoor is ramen zemen zo goed als overbodig. De driedubbele beglazing zorgt ook voor een extreem goede geluidsisolatie. Die verhoogt het comfort van uw woning aanzienlijk.

Warmtepomp 
Voor de verwarming kan gebruik worden gemaakt van een water warmtepomp. Deze warmtepomp (met gesloten collector) heeft een rendement van 600%. Dit betekent dat voor elke kWh die de pomp verbruikt aan elektriciteit, er 6 kWh aan warmte wordt geproduceerd. Het gebruik van een hout- of palletkachel kan ook bijdragen aan de verwarming van de woning. Om de behoefte aan elektriciteit terug te dringen kan men gebruik maken van zonnepanelen. Meer info op Warmhus.nl.