Composiet vlonderplank duurzaam alternatief voor hardhout

| Door Duurzaamvastgoed

composietEen composiet vlonderplank is een direct alternatief voor hardhouten vlonderplank. Het is zeer geschikt als terras voor alle toepassingen op en om het huis. Vanwege de unieke samenstelling van hergebruikte synthetisch materiaal en 50% hergebruikt hout is deze constructie ecologisch verantwoord. De meest voor de hand liggende situatie is een terras in de tuin, maar er zijn legio plaatsen waarbij composiet een oplossing zou kunnen zijn, bijvoorbeeld: balkon, patio, zwembad, restaurant, steiger en een platform bij het water.

Zeer weinig onderhoud
Ten opzichte van hardhouten vlonders hebben composiet vlonderplanken het grote voordeel dat er zeer weinig tot geen onderhoud nodig is. Composiet is slijtvast en wordt niet zo snel glad als een houten vloer bij regen of verwering. Komen de vlonders aan het water te liggen of functioneert het als steiger, dan is het verstandig om funderingspaaltjes te gebruiken. Aan deze funderingspaaltjes worden dan de onderliggers bevestigd. Op deze onderliggers komen vervolgens de vlonderplanken te liggen. Voor het reinigen van eventuele mosaanslag op de planken is een sopje en harde bezem of een hogedrukspuit op waaierstand voldoende. De levensduur van een composiet vlonderplank is langer dan 25 jaar.


Vochtbestendig en duurzaam
Composiet is een materiaal dat samengesteld is uit kunststoffen en houtvezels. De houtvezel wordt gerecycled en gemengd met kunststof. Wood Plastic Composiet is nagenoeg onderhoudsvrij en daarmee ook zeer goed bestand tegen schimmels en mossen. Enkele kenmerken van composiet zijn: water- en vochtbestendig, behoudt haar kleur en is duurzaam. Daarnaast is het niet onderhevig aan rot, barsten, splinteren en kromtrekken. De composiet vlonderplanken worden niet glad als deze nat worden, de planken zullen eerder stroever worden.

Langere levensduur
Wanneer men moet kiezen tussen houten of composiet vlonder, zullen veel mensen kiezen voor de composiet vlonderplanken. De reden hiervoor is dat de duurzaamheid hiervan langduriger is en toch de uitstraling van hout bevat. Ze gaan langer mee en zullen minder snel gaan verweren of verrotten door weersinvloeden.