Consortium wil wonen duurzaam en betaalbaar maken

| Door IVVD

expeditie_gratis_wonenEen consortium van bouw- en vastgoedconcerns starten met het initiatief Expeditie Gratis Wonen om duurzame woningen betaalbaar te maken voor een bredere doelgroep.

Dat meldt Bam Woningbouw in een persbericht. Het bouwconcern is samen met bouwbedrijf AM, Bouwinvest, woningcorporatie Eigen Haard, en TBI Woonlab betrokken bij Expeditie Gratis Wonen.

Met dit initiatief willen de deelnemende bedrijven een grote impuls geven aan duurzame innovaties die wonen fundamenteel betaalbaarder maken. Het project is inmiddels gestart en zal tot 2017 worden uitgevoerd.

Duurzaam en goedkoop wonen
Expeditie Gratis Wonen bestaat uit vier innovatieteams die de mogelijkheden tot gratis en duurzaam wonen verkennen. Zo gaat bijvoorbeeld het team ‘De Stad van Strax’ nieuw evenwicht brengen tussen wonen in de stad en wonen daarbuiten. Met ‘Digitaal Wonen’ gaat een team aan de slag om onder andere domotica en digitale innovaties in woningen toe passen om woonlasten fundamenteel goedkoper te maken.

Het team ‘100% Woongeluk met 50% korting’ wil duurzame woningen voor de helft goedkoper maken door slimmere materialen en productiemethoden in te zetten. Tot slot gaat het team ‘Centercity’ op zoek naar slimme oplossingen om wonen in de stad bereikbaar te houden voor met name jongeren.

Met Expeditie Gratis Wonen krijgt bedrijfsoverstijgend innoveren een grote impuls en een duidelijke focus: het gaat om het fundamenteel betaalbaarder maken van wonen. Dat lukt niet alleen met partijen uit de bouw- en vastgoedsector. De komende maanden gaat de expeditie actief op zoek gaan naar partijen uit bijvoorbeeld de tech-, new materials- en mobiliteitssector.

“Innovatie in de bouw- en vastgoedwereld leeft”, zegt Rick van de Bos, projectleider Expeditie Gratis Wonen, in het persbericht. “We hebben voor deze woonexpeditie een grote diversiteit aan expertises vanuit de verschillende bedrijven en ik kijk ernaar uit om met elkaar vorm en inhoud te geven aan de weg die leidt naar Gratis Wonen.”