Conversie voormalig stadskantoor Utrecht naar 132 middenhuur appartementen

| Door IVVD

rachmaninoffhuis-400x250In opdracht van Bouwinvest Dutch Institutional Residential Fund N.V. realiseert Heembouw Wonen 132 appartementen in het voormalig stadskantoor aan het Rachmaninoffplantsoen 61-67 te Utrecht. Het duurzame woongebouw ligt in de wijk Welgelegen, een buurt die in transitie is van kantorenwijk naar woonwijk. De directe aansluiting op de levendige woonwijk Oog in Al en de goede bereikbaarheid maakt dit een aantrekkelijke locatie om te wonen.

Bij de transformatie naar woongebouw wordt de constructie van het voormalig stadskantoor behouden. Het fraaie ontwerp is gemaakt door Klunder architecten.

Heembouw heeft ruime ervaring met binnenstedelijke (transformatie)projecten. Zo is Heembouw Wonen momenteel in Den Haag bezig met de realisatie van De President, gelegen aan de kruising van de President Kennedylaan/Conradkade. Een woongebouw met 157 appartementen, op de plek waar eerder twee leegstaande kantoorpanden stonden. Ook dit is een samenwerking met Klunder Architecten.

Heembouw start 4 oktober met de realisatie van de 132 appartementen, die in oppervlakte variëren tussen de circa 50 tot 100 m2. Alle woningen krijgen een eigen buitenruimte en zijn voorzien van keuken en sanitair van een hoogwaardige kwaliteit.

Bouwinvest Dutch Institutional Residential Fund N.V zal de appartementen verhuren. Met de gemeente Utrecht is overeengekomen, dat 53 van de appartementen in het middenhuursegment zullen gaan vallen. De oplevering van het project is naar verwachting in het najaar van 2020.