De WarmteWissel presenteert de vijf finalisten

| Door IVVD

Acht Brabantse Lente-corporaties (Alwel – Area – BrabantWonen – Casade – Stadlander – Tiwos – WonenBreburg – Zayaz) hebben de duurzame ambitie om gezamenlijk hun woningvoorraad aardgasvrij en CO2-neutraal te maken. De WarmteWissel is de uitdaging die ze neerlegden om met betere, innovatievere én praktisch toepasbare oplossingen voor individuele cv-(combi)ketels in hun huurderswoningen te komen.

Uit de maar liefst 48 inzendingen selecteerde de vakjury vijf finalisten die half januari werden bekendgemaakt. Tijdens de finalepresentaties op donderdag 5 maart in CHV Noordkade te Veghel maken zij duidelijk hoe hun oplossingen werken.

De diverse oplossingen van de vijf finalisten zijn:

  • HRsolar SPRING van HR Solar;
  • Tarnoc Turbine Ketel van Tarnoc;
  • Volthera Hybride PVT Systeem van Alius, Vaillant Group NL, Vissers Waalwijk BV, Hendriks Coppelmans Uden BV, Skippon en ClimateBooster;
  • Duurzaam thermisch energiesysteem van Fectum, De Twee Snoeken, Woonconnect, Solesta, Nathan en Kwartiermakers in de Bouw;
  • Compacte gasgestookte warmtepomp van Cooll Sustainable Energy, Van Dorp Installaties BV en Orange Climate BV.

De organiserende corporaties van De WarmteWissel gaan de winnende oplossingen in de praktijk testen, door samen met de winnaars proefopstellingen in woningen te realiseren. Doel is uiteindelijk te komen tot energiebesparende, CO2-reducerende en comfortabele alternatieven voor de traditionele cv- en warmwaterketels in de huurderswoningen.