Digitale versnelling: exclusieve samenwerking Strukton Worksphere en Willow

| Door IVVD

Strukton Worksphere en Willow maken trots bekend dat zij exclusief samenwerken aan de implementatie van de WillowTwin™ in gebouwen in Nederland. De bedrijven bundelen hun kennis om digitale dienstverlening voor gebouwen naar nieuwe hoogten te brengen. Het resultaat? Een nieuwe generatie verbonden, innovatieve, gezonde en duurzame gebouwen. Daarvoor tekenden de bedrijven onlangs een overeenkomst. “Deze samenwerking brengt datagestuurde dienstverlening naar een ongekend niveau.”

Virtuele kopie fysiek gebouw
Het draait allemaal om de data die zijn vastgelegd in een ‘digital twin’. Die data zijn afkomstig van slimme sensoren en informatie van gebruikers, serviceproviders en het Bouw Informatie Model (BIM). Al deze data worden verzameld, geanalyseerd en vertaald in slimme oplossingen en ontsloten via een unieke gebruiksvriendelijke interface. Gebouwen en dienstverlening worden adaptief en gebruikers kunnen interactief hun behoeften aanpassen.

De WillowTwin™ is een baanbrekende digitale software die gebouwgegevens verzamelt, organiseert en analyseert. Het stelt eigenaren en exploitanten in staat om hun gebouwen efficiënter te beheren en te onderhouden en biedt gebruikers een verbeterde gebruikerservaring.

Zo ontstaan volgens Evert Lemmen, CEO van Strukton Worksphere, nieuwe mogelijkheden: “Als koploper in de digitalisering van gebouwen met ons PULSE platform, willen we de ontwikkelingen op dit gebied versnellen, zodat we innovaties zo snel mogelijk bij onze klanten kunnen toepassen. Willow is de perfecte partner om deze volgende stap te realiseren.”

Joshua Ridley, CEO van Willow, voegt toe: “de WillowTwin™ visualiseert data en maakt aanpasbare datadashboards mogelijk, past ‘machine learning’ toe, biedt inzicht in gebouwprestaties en biedt een cyberbeveiligingsoplossing van wereldklasse tegen datalekken en ongeautoriseerde toegang. Gebouwen worden adaptief en gebruikers kunnen op een geheel nieuwe manier met het gebouw omgaan.”

Adaptieve gebouwen
Wat gaat deze exclusieve samenwerking in de praktijk opleveren? Gebruikers zullen hun gebouw nog beter gaan begrijpen. Dat resulteert in daadwerkelijk adaptieve gebouwen: de gebouwen en dienstverlening volgen de behoeften van de gebruikers. Gebouwen zijn intuïtief, flexibel en bieden vooral een ongelooflijke gebruikerservaring. Voor gebouweigenaren ontstaan zo nieuwe mogelijkheden voor strategisch vastgoedbeheer waar zij voorheen alleen van konden dromen. Het resultaat: een betere gebruikerservaring, hogere beschikbaarheid en betrouwbaarheid.

Exclusief partnerschap
“De kracht zit in de combinatie van onze kennis en ervaring: de WillowTwin™-software gecombineerd met de datagedreven dienstverlening van Strukton Worksphere”, stelt Evert Lemmen. “Zo creëren wij een uniek perspectief op het gebied van digitale dienstverlening in de gebouwde omgeving.

“Willow werkt graag samen met specialisten en toonaangevende merken om ons aanbod verder te verbreden en uit te diepen”, zegt Joshua Ridley. “Strukton Worksphere biedt deze meerwaarde én dit verdiept onze relatie met Strukton, voortbouwend op de succesvolle samenwerking met WillowRail.”

“Co-creatie is een onvoorwaardelijke vereiste om te blijven vernieuwen in deze zich snel ontwikkelende markt”, benadrukt Evert Lemmen. “Willow is een zeer innovatief en internationaal georiënteerd technologiebedrijf. Het ontwikkelt grensverleggende software voor digital twins met een specialisatie in de gebouwde omgeving. We zijn complementair aan elkaar en zo een ideale match. Dat uit zich in de gemeenschappelijke ambitie om de gebouwde omgeving te transformeren en de wereld van morgen vandaag te creëren. Dit is de toekomst van gebouwbeheer, en ik zie ernaar uit dat Strukton Worksphere die samen met Willow werkelijkheid gaat maken.”