Domijn biedt gewilde tiny houses en studio’s aan voor verhuur

| Door IVVD

Woningcorporatie Domijn in Enschede biedt vanaf volgende week 3 tiny houses en 20 studios aan voor verhuur. De woningen in de sociale sector staan op het Robsonterrein, naast de voormalige pyjamafabriek.

Het Robsonterrein aan de Blekerstraat is een bijzonder stukje Enschede. Nadat we de voormalige pyjamafabriek van het merk Robson, voor velen een begrip, hebben omgetoverd tot een creatieve broedplaats, is nu het naastgelegen terrein aan de beurt. De ruimte naast de Robsonfabriek wordt ingericht als een diverse woonwijk met ruimte voor groen én een wijkmoestuin. Lucas Fransen, manager Wonen: “Op het Robsonterrein doen we iets bijzonders. We creëren een plek waarin een creatief, duurzaam, groen en betaalbaar leefklimaat centraal staat. Onze huurders zullen zich hier echt thuis voelen”.

Tiny houses: werken en wonen op loopafstand
We willen onze huurders de mogelijkheid bieden om wonen, ontmoeten en werken te combineren. Marlijn Benus, projectontwikkelaar: “Het concept om een woonruimte naast een atelier te hebben, bestaat nog niet in Enschede, terwijl hier wel vraag naar is. Dat blijkt uit de gesprekken die wij hebben gehad met onder andere de AKI (kunstacademie Enschede)”. Op het Robsonterrein wordt deze bijzondere combinatie nu gerealiseerd. De drie tiny houses worden verhuurd met een bijbehorend atelier in de inspirerende Robsonfabriek.

20 studio’s: wonen aan een gezamenlijke binnentuin
De studio’s zijn kleine (27 m2) volwaardige woningen waarbij er slim gebruik wordt gemaakt van de ruimte. De studio’s worden gebouwd in een complex met twee bouwlagen. De woningen op de begane grond hebben een Delftse stoep en de woningen op de eerste verdieping een Frans balkon. Daarnaast is er buiten een gezamenlijk binnenterrein waar ontmoeting centraal staat. Ook is er een gemeenschappelijke berging. Alle studio’s hebben een woon-, slaap- en kookgedeelte en een aparte badkamer.

Milieuvriendelijk en energiezuinig wonen
Wij vinden het erg belangrijk dat wonen betaalbaar blijft voor onze huurders én dat er zuinig wordt omgaan met het milieu. Dat vraagt om creatieve oplossingen. Daarom zetten we bij het Robson voor het eerst kleine circulaire woningen in: woningen waarbij zoveel mogelijk gebruik wordt gemaakt van onderhoudsarme materialen die in de toekomst hergebruikt kunnen worden. Kortom, Enschede is met de gemêleerde woonwijk op het Robson weer een fijn, veilig en duurzaam wooncomplex rijker!