Doorstroming in Schilderswijk Den Haag met vrije sector huurwoningen

| Door IVVD

schilderwijk_2Minister Blok (Wonen en Rijksdienst) heeft deze week feestelijk het nieuwe ´Vermeerkwartier´ in de Schilderswijk in Den Haag geopend. Hij overhandigde de sleutels aan enkele huurders van de 41 vrije sector eengezinswoningen, die door Van Wijnen zijn gerealiseerd. Alle woningen waren al vóór de oplevering verhuurd.

Lage energierekening
De woningen zijn goed geïsoleerd en voorzien van zonnepanelen op de daken, waardoor huurders een lagere energierekening hebben. Daarnaast zijn in het kader van duurzaamheid bijvoorbeeld ook nestkasten aangebracht voor vleermuizen en huismussen.

Doorstroming op gang in wijk
De vrije sector huurwoningen zijn mede bedoeld om doorstroming in de Schilderswijk te bevorderen. Dat is gelukt: een aanzienlijk deel van de nieuwe huurders laat een woning achter in de multiculturele wijk, waar voornamelijk sociale huurwoningen staan. De overige nieuwe bewoners zijn afkomstig uit de aangrenzende wijken. Naast de vrije sector woningen bouwt Van Wijnen in het Vermeerkwartier ook 130 koopwoningen.

schilderswijkWethouder Joris Wijsmuller (Wonen en Stedelijke ontwikkeling) ziet de woningen als een verrijking voor de Schilderswijk: “Goed voor de doorstroming binnen de wijk, goed voor de diversiteit van het woningaanbod en goed voor de variëteit aan bewoners.”

Pensioenfondsen investeren in middeldure huur
De huren liggen tussen de 850 en 975 euro per maand. De woningen maken deel uit van de portefeuille van het Achmea Dutch Value Added Residential Fund (ADVARP), waarin meerdere Nederlandse pensioenfondsen participeren.

“Dit project in de Schilderswijk bevestigt dat institutionele beleggers niet alleen geïnteresseerd zijn in de rijkere wijken in de grote steden”, zegt directievoorzitter Henk Jagersma van Syntrus Achmea RE&F. “Onze klanten zijn bereid om zich langjarig te verbinden aan wijken waarvan zij de potentiele kracht herkennen. Met hun beleggingshorizon kunnen zij daarmee profiteren van de verwachte waardegroei van deze woningen.”