Dura Vermeer ontwikkelt zelflerend systeem voor slimme woningen

| Door IVVD

iris_duravermeerDura Vermeer presenteert met IRIS de eerste écht slimme woning van Nederland. IRIS maakt het leven makkelijker, veiliger, duurzamer en gezonder door een zelflerend systeem dat zich aanpast aan het gedrag en patronen van de bewoners. Meer kwaliteit van leven en tegelijkertijd bewuster en voordeliger wonen. IRIS is niet een gewoon huis waar allerlei slimme gadgets in zijn gestopt, IRIS is zélf slim.

Begin 2017 wordt gestart met de bouw van de eerste pilotwoningen in de duurzaamste wijk van Nederland: Rijswijk Buiten. In een van de pilotwoningen wordt getest, getoetst en verder ontwikkeld. In de andere pilotwoning zorgt het gebruik van de eerste bewoners voor waardevolle inzichten voor de volgende stappen in de doorontwikkeling van IRIS. Waarom IRIS de eerste écht slimme woning van Nederland is:

  1. Slim systeem – IRIS werkt via een centraal systeem dat alle informatie uit sensoren, apparaten, apps en andere bronnen verbindt én direct onderling laat communiceren.
  2. Zelflerend – IRIS leert van het gedrag en de patronen van bewoners en zorgt ervoor dat de woning beter aansluit op diens voorkeuren.
  3. Altijd up-to-date – IRIS ontwikkelt met de bewoners mee, doordat het systeem te updaten is. IRIS is dus altijd aan te passen aan de nieuwste ontwikkelingen.
  4. You are in control – Vanaf één handig platform heb je als bewoner de regie over alle informatie voor het beheer en onderhoud van de woning, en dat alles binnen handbereik.

DUURZAAM – Een eigen, duurzame bron
IRIS verbindt de verschillende installaties zoals: zonnepanelen, de warmtepomp en de thuisbatterij met het smart home systeem. Middels software updates worden deze nog beter op elkaar afgestemd en wordt onnodig energieverbruik voorkomen. Het IRIS-platform geeft inzicht in het energie- en watergebruik van alle apparaten in de woning. Met één knop wordt de woning in spaarstand gezet, géén sluipstroom.

GEZOND – Gezondheid is kostbaar
Daarom helpt IRIS de bewoners gezond te blijven. Door waardes te meten via sensoren en een gezond binnenklimaat te regelen bijvoorbeeld.

VEILIG – Uit en thuis
Met slim hang- en sluitwerk en camera’s voelt een huis veilig, of bewoners er nu zijn of niet. Raam vergeten te sluiten? IRIS sluit ze voor je via de app. Het strijkijzer aan laten staan? Inbreker alert? Geen probleem, IRIS geeft een seintje en de bewoner kan direct actie ondernemen. De persoonsgebonden toegang van IRIS, in plaats van ouderwets sleutels uitlenen, maakt een woning een stuk veiliger.

Lees meer over IRIS.