Duurzaamste woning van Utrecht staat op het Jaarbeursplein

| Door IVVD

Sustainer-HomesSustainer Homes pakt groots uit tijdens de BouwBeurs 2017 en plaatsen binnen 4 uur een modulaire woning die 90% minder CO2 uitstoot. De woning staat midden op het terrein van de Jaarbeurs en blijft daar een aantal maanden staan. Zo kan iedereen duurzame woningbouw met eigen ogen zien. Dit meldt Sustainer Homes in een persbericht.

Duurzame woning
Echt duurzaam bouwen lijkt ver weg, maar het kan nu. Sustainer Homes ontwerpt en bouwt woningen die 90% minder CO2 uitstoten dan reguliere woningen. Door gebruik te maken van houtskeletbouw in plaats van beton, staal of baksteen is de constructie vele malen duurzamer dan traditionele bouwmethoden. Dankzij innovatieve klimaattechnologieën zoals een warmtepomp, warmteterugwinning en hoge isolatie is de woning energiezuinig. Daarnaast wekt elke Sustainer Home energie op door middel van zonnepanelen. Zo ligt het totale energieverbruik op een fractie van traditionele alternatieven.

Modulair bouwen
Sustainer Homes bouwt duurzamer, efficiënter en sneller doordat zij gebruik maakt van een modulair bouwsysteem. Zo ontwerpt Sustainer Homes betaalbare woningen die naar ieders eigen smaak en voorkeur worden gebouwd. Met innovatieve technieken wordt het houten skelet gemaakt wat de basis vormt voor de constructie. In de fabriek worden de modules geassembleerd en daarna in één dag op locatie geplaatst. Met al deze technieken wordt duurzame architectuur toegankelijker voor een breed publiek.

Samenwerking
Het concept van Sustainer Homes sluit precies aan bij de ambitie van Rabobank om duurzaam bouwen in Nederland grootschalig mogelijk te maken. De twee partijen sloegen de handen ineen om met dit project aan heel Nederland te laten zien dat comfort, design en duurzaamheid samenkomen in een betaalbare woning. De Sustainer Home die in Utrecht wordt neergezet, is hiervan een goed voorbeeld. Jan Teunissen, manager Financieel Advies; ‘Rabobank heeft duurzaamheid voor de komende jaren hoog op de agenda staan. En terecht, want het is een vraagstuk dat wereldwijd aandacht verdient. Als lokale bank zijn wij er trots op dat wij het eerste volledig duurzame huis in Utrecht mede mogelijk kunnen maken.