Estea Zorgvastgoed koopt De Nieuwenhof in Voorst

| Door IVVD

Woningcorporatie IJsseldal Wonen heeft Residence de Nieuwenhof in Voorst verkocht aan Estea zorgvastgoed uit Ede. Estea koopt het gebouw met 22 appartementen en voorzieningen, waaronder een restaurant en bibliotheek, en de bijbehorende 5,7 hectare grond. Van de mogelijkheid een tweede appartementengebouw neer te zetten, maakt Estea geen gebruik. Aldus dagblad de Stentor.

Voor de huidige bewoners van De Nieuwenhof betekent de overgang naar een nieuwe eigenaar dat zij in een aantal gevallen met nieuwe gezichten te maken krijgen. “Estea werkt samen met Zorgresidentie Zonneburg en gaat in overleg met de bewoners werken aan een nieuw zorgconcept”, zegt Yolanda Winkelhorst, de directeur-bestuurder van IJsseldal Wonen. Zij is ‘heel blij’ met de nieuwe eigenaar. Bij Estea gaat het niet alleen om rendement, maar ook om de belangen van de bewoners.”

De woningcorporatie vindt de verhuur van vrije sector-appartementen niet meer bij haar kerntaak passen. De koopovereenkomst tussen IJsseldal Wonen is getekend. Het wachten is alleen nog op de goedkeuring van de Autoriteit Wonen.