Extra mobiliteit- en werkfaciliteiten voor nieuwe generatie

| Door IVVD

In 2022 is Delft een nieuw wooncomplex met energieneutrale woningen voor starters rijker. In opdracht van BPL Pensioen, vertegenwoordigd door Syntrus Achmea, realiseert VORM in de derde en laatste fase in project Buitenhof 227 middenhuur appartementen. VORM ontwikkelt zelf 52 studioappartementen voor de verkoop, genaamd “Tiles”. Tijdens de ontwikkeling van dit project is zowel rekening gehouden met de mobiliteit van de nieuwe bewoners alsook met extra woon- en werkfaciliteiten voor de nieuwe generatie.

Op 29 maart ondertekenden BPL Pensioen en VORM de overeenkomst voor de realisatie van de 279 studioappartementen. Met de ondertekening wordt de grond van de voormalige Sporthal Buitenhof aan VORM geleverd, zodat VORM kan starten met de bouw. Het nieuwe appartementencomplex wordt gebouwd aan de Duke Ellingtonstraat in Delft.

Moderne voorzieningen
Het nieuwe wooncomplex beschikt over extra faciliteiten op het gebied van wonen, recreëren en werken. Zo kunnen de nieuwe bewoners onder meer gebruikmaken van kantoor-, vergader en loungeruimten. Daarnaast worden er tien elektrische deelauto’s en tien elektrische deelfietsen beschikbaar gesteld, waar alle nieuwe bewoners gebruik van kunnen maken. Hiermee is het bezit van een eigen auto niet noodzakelijk, rijden er minder auto’s in Delft en verminderen we de CO2 uitstoot in de stad.

Een duurzaam complex
Er is de nodige aandacht besteed aan de duurzaamheid van het wooncomplex. Het nieuwe gebouw scoort een EPC van 0, wat betekent dat het gebouw zelfvoorzienend is op het gebied van warmte. De warmtelevering wordt door NXT NRG gerealiseerd. NXT NRG is een samenwerkingsverband tussen Klimaatgarant en VORM. De oplevering van het project wordt verwacht in het eerste kwartaal van 2022.