Extra zonnepanelen voor 700 huurwoningen van Woonbedrijf

| Door IVVD

Woningcorporatie Woonbedrijf gaat dit jaar nog 700 huurwoningen in Eindhoven voorzien van zonnepanelen. Begin van dit jaar heeft Woonbedrijf al bij zo’n 380 woningen zonnepanelen gelegd in de buurten Naastenbest (Best) en d’Ekker (Veldhoven). We waren heel blij dat er vanuit die wijken zoveel animo was om deel te nemen, hier hebben nu circa 60% van de woningen zonnepanelen. Als je dat vergelijkt met landelijke cijfers is dat erg hoog. Daarom heeft Woonbedrijf besloten om dit jaar extra middelen beschikbaar te stellen om meer woningen te kunnen voorzien van zonnepanelen.

De zonnepanelen bieden we per buurt aan. Bewoners van de woningen in Geestenberg hebben onlangs een brief ontvangen met het aanbod. Binnenkort ontvangen bewoners in de Veluwelaan, Vlinderbuurt en enkele straten in Blaarthem/Genderdal een aanbod. De Achtse Barrier en andere straten in de Woenselse Heide volgen later dit jaar.

Aandacht voor duurzaamheid
Henk Gernand van de Huurdersvertegenwoordiging Woonbedrijf (HVW) is blij met het besluit van Woonbedrijf dat in overleg met de Huurdersvertegenwoordiging is genomen: “Wij vragen steeds aandacht om duurzaamheid op een hoger niveau te brengen. Dit is voor bewoners weer een goede stap naar een duurzame en betaalbare woning. Zonnepanelen dragen bij aan een vermindering van de CO2 uitstoot en verlagen de energiekosten van de huishoudens.”

Aanpak
Woonbedrijf biedt de zonnepanelen steeds per buurt aan. Als er bijvoorbeeld op korte termijn werkzaamheden aan het dak zijn, dan wachten we nog even met het aanbod totdat dat is afgehandeld. En we kijken naar de ligging en constructie van het dak en of er voldoende ruimte is op het dak voor de panelen. De huurders van de wijken die in aanmerking komen, krijgen een aanbod per brief met verschillende pakketten. En dan kunnen ze zelf aangeven of ze daar gebruik van willen maken.