Fluor neemt intrek in duurzaam hoofdkantoor

| Door Duurzaamvastgoed

FLUORFluor heeft zijn intrek genomen in het duurzame hoofdkantoor in Hoofddorp. Fluor is een van ‘s werelds meest toonaangevende, beursgenoteerde bedrijven op het gebied van engineering, procurement, constructie, maintenance en projectmanagement.

Duurzame maatregelen
Het Fluor-gebouw is een toonbeeld van duurzaamheid. Maatregelen die getroffen zijn, zijn een warmte- en koude-opslagsysteem, meer dan 1.200 zonnepanelen, klimaatplafonds die zorgen voor binnenklimaatklasse A, veel daglichttoetreding in combinatie met energiezuinige verlichting en waterbesparende maatregelen.

BREEAM
Door onder andere de keuze voor zonnepanelen met een hoger opwekkingsvermogen, alternatieve materialen en door meer dan 80% van het bouwafval te recyclen, is Dura Vermeer in samenwerking met BREEAM-expert DWA erin geslaagd om tijdens het ontwerpproces de ambitie van duurzaamheidslabel BREEAM Very Good op te voeren naar BREEAM-Excellent (vier sterren).

Het kantoor is nu geschikt voor 900 werknemers, maar uitbreiding is mogelijk. In het ontwerp is rekening gehouden met een uitbreiding naar 1400 werknemers, één van de eisen die Fluor stelde aan de inrichting in verband met het sterke projectmatige karakter van de organisatie.