Frans zorgbedrijf Korian versnelt groei in Nederland met 2 acquisities

| Door IVVD

Zes maanden na het betreden van de Nederlandse markt versnelt Korian Group haar groei in Nederland met de acquisitie van twee snelgroeiende netwerken en diversifieert haar aanbod van dementiezorg naar zelfstandige woon- en revalidatiecentra.

Korian zal 9 locaties (3 bestaande en 6 locaties in ontwikkeling in totaal 250 bedden en appartementen in 2021) verwerven, ontwikkeld door Het Gouden Hart, een familiebedrijf dat zich heeft gespecialiseerd in zorgwoningen die assistentiewoningen combineren met ambulante medische zorgdiensten.

Korian heeft ook een overeenkomst bereikt met Ontzorgd Wonen, momenteel de grootste particuliere operator in Nederland om 5 faciliteiten te verwerven, die 240 eenheden vertegenwoordigen, waarvan 2 geriatrische revalidatiecentra in de buurt van Amsterdam.

In juni 2019 betrad de Groep de Nederlandse markt door de overname van Stepping Stones, een gespecialiseerd bedrijf dat 14 kleine residentiële faciliteiten exploiteert die gespecialiseerd zijn in de zorg voor de ziekte van Alzheimer en cognitieve stoornissen.

De portefeuille van Korian in Nederland zal eind 2021 bestaan uit 50 locaties, wat een gediversifieerd aanbod omvat dat zorgvilla’s, lokale serviceplatforms en kleine geriatrische centra.

Dominiek Beelen, CEO Korian Benelux, zal met onderstaande bijdrage op de Zorgvastgoed Dag op 20 mei op Nyenrode Business Universiteit hierop verder ingaan.

Internationale interesse in de Nederlandse zorgmarkt
Perspectief Franse beursfonds Korian op de zorg- en zorgvastgoedmarkt in NL
Dominiek Beelen, CEO Korian Benelux