Gemeente Hengelo draagt 5,4 miljoen euro bij aan nieuwe school

| Door IVVD

Attendiz bouwt met ondersteuning van de gemeente Hengelo een nieuwe school. Deze school leidt leerlingen op tot vakmanschap in een specifieke branche binnen de Arbeidsmarkt Gerichte Leerweg (AGL) van het Voortgezet Speciaal Onderwijs (VSO). De nieuwe school komt op de plaats van het oude Gilde College aan de Bandoengstraat. De oude school is de afgelopen maanden gesloopt. De gemeente stelt 5,4 miljoen beschikbaar voor de nieuwbouw.

Op de nieuwe school leren jongeren van 11 tot ongeveer 18 jaar sociale en werknemersvaardigheden, waarmee ze zich later kunnen redden in de maatschappij en op de arbeidsmarkt.

De nieuwe school biedt volop mogelijkheden om de theorie in de praktijk te oefenen. Het gebouw is toegankelijk en goed zichtbaar voor de omgeving. Van buitenaf zie je de praktijkruimtes voor koken en techniek. De patio wordt een lesruimte voor plant en dier in de open lucht. De ruimten en faciliteiten van de nieuwe school, zoals sportvoorziening, het werkcafé en de buitenspeelplaats kunnen buiten de schooluren gebruikt worden door andere belangstellenden, zoals de buurt. De school straalt uit wat het van binnen te bieden heeft. De sheddaken, karakteristiek voor de voormalige Twentse industrie, vormen een herkenbare symboliek en verwijzing naar het vakmanschap waar de school voor staat. ‘De nieuwe school wordt een plek waar leerlingen en docenten leren en (samen)werken en waar ruimte is voor ontmoeting van school en samenleving. We zijn er nu al trots op’, aldus bestuurder Paul Overakker en directeur Sandy de Munck Mortier.

Lees voor meer informatie de nieuwsbrief van de gemeente Hengelo met stichting Attendiz.