Gemeentelijk Vastgoed – thema’s

Alle (1791) Trendradar Circulair Vastgoed Energietransitie Financiering Gezonde Gebouwen Klimaat adaptatie Vastgoedbeheer Vastgoed Strategie
Artikel
Inholland Amsterdam werkt aan ‘sticky campus’ in Sluisbuurt

Inholland realiseert in de Sluisbuurt in Amsterdam een ‘hogeschoolgebouw van de toekomst’. Een eigentijds, open en transparant gebouw dat bruist van het leven. Studenten en medewerkers mogen volop meedenken over de indeling en inrichting van het...

Interview
Echt inclusief vastgoed zorgt voor maatschappelijke meerwaarde

Inclusie is een belangrijk thema voor gemeenten. Maar hoe veranker je diversiteit en inclusie in de gebouwde omgeving? Start-up Enter Here gaat hier dieper op in tijdens de Gemeentelijk Vastgoed Dag.

Artikel

Groningen gaat voor fysieke Vitaliteitscampus

Groningen gaat voor fysieke Vitaliteitscampus

Overheden, bedrijfsleven en onderwijs werken in Groningen aan de Vitaliteitscampus. Een complex proces dat tijdens de Onderwijsvastgoed Dag onder de loep wordt genomen.

Artikel
Opvang ontheemden is grote uitdaging voor gemeenten

Realisatie van opvanglocaties voor ontheemden wordt een belangrijke gemeentetaak. Tijdens de Gemeentelijk Vastgoed Dag vertelt Arjan van Rijn hoe de gemeente Utrecht dit aanvliegt.

Artikel

Het groene alternatief voor een pannendak

Het groene alternatief voor een pannendak

Woningstichting Area koos in Uden bij nieuwbouwproject De Bogerd voor hellende groendaken. Uniek in Nederland.

Artikel

Agenda Natuurinclusief: richtlijnen voor vergroening

Agenda Natuurinclusief: richtlijnen voor vergroening

Met Agenda Natuurinclusief zet Nederland koers naar een natuurinclusieve samenleving. De landelijke agenda richt zich op het versterken van de natuur overal in Nederland.

Loading