Gilde opleidingen sluit langjarig contract voor beheer en onderhoud

| Door IVVD

gilde-opleidingen-venlo-400x250Gilde Opleidingen en BAM hebben een overeenkomst gesloten voor langjarig beheer en onderhoud van het hoofdgebouw aan de Groenveldsingel in Venlo. De twaalfjarige overeenkomst komt voort uit de renovatie van het gebouw, die in 2016 door BAM is afgerond.

In het gebouw aan de Groenveldsingel huisvest Gilde Opleidingen de MBO-studierichtingen Zorg en Welzijn, Pedagogiek, Medisch Assistenten en Wellness & Beauty. Het gebouw telt 16.000 m2 vloeroppervlak en biedt plaats aan een kleine tweeduizend studenten.

Circulariteit
Bij de renovatie van het uit 1988 stammende gebouw is veel aandacht geschonken aan circulariteit, verbetering van het binnenklimaat en energieprestaties. In het gebouw zijn onder andere een energiezuinige warmtepomp in combinatie met CO2 gestuurde luchtbehandeling voor verwarming en koeling en radiatoren voor een laagtemperatuur traject geïnstalleerd. Bij de toepassing van bouwmaterialen is toekomstig hergebruik het uitgangspunt geweest.

Onderhoud voordat overlast ontstaat
Om het gebouw nog duurzamer, efficiënter en comfortabeler te maken wordt BAM Building Analytics toegepast; een innovatief data-analyse platform. Met behulp van sensoren van het gebouwbeheersysteem wordt continu data verzameld van de installaties. Op basis van data-analyse, waarbij preventief, protocollair onderhoud plaats maakt voor voorspelbaar, data-gestuurd onderhoud, kunnen storingen vroegtijdig worden gedetecteerd, zodat onderhoud kan plaatsvinden voordat overlast ontstaat.